Daum 'Milli takımın başına geçebilirim'

/ Kaynak: AA
Daum 'Milli takımın başına geçebilirim'

SPOR Haberleri  / AA

Daum, teknik direktörlük kariyeri boyunca çalıştırdığı takımlarda 3 kez şampiyonluğu son haftada kaybettiğini ve bundan büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

nbsp;Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, şükretmesini bilen bir insan olduğunu belirterek, "Bugüne kadar yaşadıklarım için Allah'ıma her zaman şükrediyorum " dedi. . Mücadele içinde bulundukça ve zirveyi kovaladıkça kaybedilecek şampiyonlukların daha fazla olacağına dikkati çeken Daum, "Bunu Alex Ferguson da söylüyor ben de söylüyorum. Böyle olaylardan sonra kendime de söylüyorum ve kendim de yapıyorum; 'Ayağa kalkmak, devam etmek, iyi çalışmak zorundasın.' Çok çok, daha iyi çalışmak gerektiğini düşünüyorum. Bazı takımlarda bunları yakaladık, bazı takımlarda yakalayamadık" diye konuştu. Alman teknik adam, kariyeri boyunca her zaman ilk 3'ü zorlayan takımlarda çalıştığını ve her zaman sıralamada ilk 3 içinde bulunmanın da kolay olmadığını anlattı. nbsp;- "Söylenen ile düşünülen arasında çok büyük fark var" nbsp;
Teknik direktörlük kariyerini ne zaman sonlandıracağı ve geleceği konusunda çok fazla düşünmediğini dile getiren Daum, şöyle devam etti: "Böyle bir kariyer yaşadığım için çok mutluyum. Bursaspor'a gelip de belirli hedef koyduğunuz ve gerçekleştirme adına uğraştığınız zaman bunlar zaten büyük efor ister. Şu an bunları düşünüyorum. Yarın döner miyim, ne yaparım? Onları şu an düşünmüyorum. Belki sıra dışı bir şey benim için olabilir, bir milli takımın başına geçip, belirli bir organizasyonda bulunmak isterdim. Bunun Alman Milli Takımında olamayacağını siz de bilirsiniz. Kesinlikle bunun olmayacağını biliyorum. Bana karşı söylemiyorlar. 'Çok tecrübelisin', 'Çok kalitelisin', 'Birikiminiz çok fazla', 'Bu, yüksek seviyedeki bir antrenör' diyorlar ama söylenen ile düşünülen arasında çok büyük fark var." Daum, kendisini her zaman engelli vatandaşlara bir şey yapma zorunluluğunda hissettiğini ve bundan dolayı çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer aldığını bildirdi. Marmara'da 1999 yılında yaşanan depremin ardından kendisinin sponsoru olan bir firmanın, Karamürsel'de yetim çocuklar için bir bina yaptırdığını ve buna çok sevindiğini anlatan Daum, bunun dışında lösemili çocuklar için severek bazı organizasyonlar gerçekleştirdiğini, Mehmetçik Vakfına da bağışta bulunduğunu dile getirdi.
Uzun yıllar Türkiye'de bulunmasına rağmen Türkçe öğrenememenin üzüntüsünü yaşadığını bildiren Daum, şunları kaydetti: "Gerçekten Türkçeyi çok daha iyi konuşmak isterdim. Bu konuda kendime çok kızıyorum. Öğrenmeye başladım, derslere devam edemedim. Devamlı birtakım işler araya girdi. Futbolla ilgili çok işiniz oluyor. Başlıyorum, sonra arada bırakıyorum. O yüzden toparlayamadım ama kendime çok kızıyorum. Burada geldiğimde ya yönetimden Almanca bilenler vardı veya İngilizce konuşuyorlardı. Yani hiç Türkçe konuşmak zorunda değildim. Bu konuda o da beni tabii engelledi diyebilirim. Gerçekten bunu istiyorum ve Bursa'da buna yeniden başlayacağım." Her zaman meraklı bir yapıya sahip olduğunu, yeni olan her şeyin ilgisini çektiğini ifade eden Daum, son dönemlerde özellikle maçlarda yedek kulübesinde soğukkanlı görünmesini de edindiği tecrübeye bağladı. Çok teşekkür eden ve şükretmesini bilen bir insan olduğunu da ifade eden Daum, şöyle konuştu: "Bugüne kadar ki yaşadıklarım için Allah'ıma her zaman şükrediyorum. Böyle soğukkanlı duruşumun ise son dönemlerde, son senelerde olduğunu söyleyebilirim. Tecrübemle ilgili. Daha önce sahada çok fazla gidip geliyordum fakat bir tecrübe edindim. Belirli yerlerde çok soğukkanlı olunması gerektiğini düşünüyorum; hamleleri de iyi yapmak açısından. Bunu da mesela Bursa'da son yaptığımız Kayserispor maçının sonlarına doğru oyuncu değişikliğiyle ilgili yaşadık. Hedefe gitmeniz açısından soğukkanlı davranmak durumundasınız. Bunlar tabii tecrübe ile geliyor. Önceki dönemimde ben de dışarıda çok fazla takıma müdahale etme durumundaydım fakat soğukkanlı olduğunuz zaman daha farklı hedefe gidebiliyorsunuz. Heyecanlı görünmek sizi sempatik yapabilir, tribünlere karşı sempatik olabilirsiniz fakat zamanla ve tecrübeyle artık soğukkanlı görünüyorum." Christoph Daum, Bursaspor taraftarlarından destek isteyerek, "Ne olursa olsun üstüne koyarak gitmek istiyoruz. Önümüzdeki yıl Avrupa kupalarına gitmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...