Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

SMDK'dan Hasan Nasrallah'a çağrı

/ Kaynak: AA
SMDK'dan Hasan Nasrallah'a çağrı

DÜNYA Haberleri  / AA

SMDK, 'Eğer Nasrallah, gerçekten Suriye'de çözümün ancak siyasi yöntemlerle olacağına inanıyorsa, savaşçılarını Suriye topraklarından çekmeli' dedi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'dan Suriye krizinin çözümü konusunda söylemlerini ispat edecek somut adımlar atmasını istedi.SMDK Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Fayiz Sara tarafından Nasrallah'ın dünkü konuşmasının ardından yapılan yazılı açıklamada, "Eğer Nasrallah, gerçekten Suriye'de askeri yöntemlerle çözüm olmayacağına ve çözümün ancak siyasi yöntemlerle olacağına inanıyorsa, bu düşüncesini ispat etmek için somut adım atmalı ve savaşçılarını Suriye topraklarından çekmelidir" ifadeleri kullanıldı.Açıklamada, "Nasrallah kendisini Esed yönetiminin bir parçası olarak sundu. Savaşçılarını Suriye halkına karşı, Esed yönetiminin yanında savaşa göndererek kendini bu makama koydu. Nasrallah'ın savaşçıları, Suriye'de işgalci güç konumuna düşmelerinin yanı sıra insanlığa karşı suç işleyen grubun içinde yer aldı. Bu durum Kuseyr'de ve Şam kırsalında yaşanan çatışmalarda gözler önüne serildi" denildi.Nasrallah'ın Suriye'den önce dikkatini kendi ülkesinde yaşanan "siyasi harabe"ye vermesi gerektiği vurgulanan açıklamada, Lübnan'da hala hükümet kuramamasının bu durumun göstergesi olduğu kaydedildi.Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, dün yaptığı konuşmada, Suriye'de tek çözümün, ön şart olmadan diyalog yoluyla yapılacak siyasi girişim olduğunu belirtmiş, askeri müdahalenin çözüm olmayacağı gerçeğini tüm dünyanın anladığını söylemişti. Nasrallah ayrıca, Suriye muhalefetine Cenevre-2 konferansına katılmaları çağrısı yapmıştı. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...