Dış basından Marmaray'a büyük ilgi

/ Kaynak: CHA
Dış basından Marmaray'a büyük ilgi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / CHA

Asya ve Avrupa'yı deniz altından demiryolu ile birleştirecek Marmaray'ın açılışı Çin medyasında da geniş yankı buldu.

Çin medyasında yazılı, görsel ve fotoğraflı olarak servis edilen haberlerde, Türkiye'nin kuruluşunun 90. yıl dönümünde açılacak olan Marmaray'ın Türk devletinin 150 yıllık rüyası olduğu manşetlere çekildi.Çin resmi Xinhua ajansı da Marmaray projesinin bugün resmen açılacağını abonelerine duyurdu.Çin Komünist Partisi'nin resmi yayın organı Halkın Günlüğü gazetesi ise haberinde, Pekin ile Londra'yı birleştirecek olan Marmaray tünelinin bugün resmen açılacağını okuyucularına duyurdu. Tünelin bugün açılacak uzunluğunun 13,6 kilometre olduğuna değinilen haberde, saatte 75 bin yolcunun iki kıta arasında taşınacağı belirtildi.Zhong Hua internet haber sitesi de, haberi "Türkiye'nin 150 yıllık rüyası, Türkiye Asya ve Avrupa'yı birleştiren ilk tüneli açıyor" manşetiyle okuyucularına duyurdu. Ankara yönetiminin Osmanlı Sultanı Abdülhamit'in 150 yıllık projesini hayata geçirmeyi başardığını vurgulanan haberde, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarına da yer verildi.
Hong Kong merkezli Feng Huang televizyonu da Marmaray'ın görüntülerine yer verdi. Japonya Başbakan'ı Abe'nin Türkiye'deki Marmaray projesinin açılışına katılacağı kaydedilen haberde, proje kapsamında çok sayıda tarihi eserin de ortaya çıkarıldığına dikkate çekildi. Televizyon, Türkiye'nin "Londra ile Pekin'i birbirine bağlayan proje" olarak duyurduğu haberinde, Marmaray'ın açılışının Cumhuriyet Bayramı gününe denk getirildiğine dikkat çekti.
Çin'in tüm haber sitelerinde de Marmaray'ın açılışına geniş yer verildi.
Pekin yönetimi de Çin Komünist Partisi'nin 90. kuruluş yıl dönümü olan 30 Haziran'da dünyanın en uzun boğaz köprüsünü trafiğe açmıştı. Ülkenin doğu sahilindeki liman şehri Qingdao ile açık denizdeki Huangdao adasını birbirine bağlayan 42,5 kilometrelik Jiaozhou Körfezi Köprüsü Marmaray gibi tarihi bir günde tanıtılmıştı. nbsp; nbsp; nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...