Özdemir'den AK Partili vekillere destek

/ Kaynak: AA
Özdemir'den AK Partili vekillere destek

GÜNDEM Haberleri  / AA

Brüksel Bölge Milletvekili Mahinur Özdemir, TBMM'ye başörtüsüyle gireceklerini açıklayan AK Partili 3 milletvekiline destek verdi.

Avrupa'da başörtülü ilk parlamenter olan Brüksel Bölge Milletvekili Mahinur Özdemir, TBMM'ye başörtüsüyle gireceklerini açıklayan AK Partili 3 milletvekiline destek verdi. nbsp;Politikaya ilk adımını attığı Schaerbeek Belediyesi'nin önünde AA muhabirinin sorularını cevaplandıran Özdemir, "TBMM, tarihinde ilk defa halkı gerçekten temsil edecek" dedi. 2009 yılında Hümanist Demokrat Merkez Valon Hristiyan Demokratlar Partisi'nden (CDH) tercih oylarıyla seçildiği Brüksel Parlamentosu'nda yemin töreni öncesinde yaşanan başörtüsü tartışmasıyla gündeme gelen Mahinur Özdemir, "Parlamenterler toplumun bütün renklerini, bütün yüzlerini temsil etmek için oradalar. Parlamenterler halkın sadece bir kısmını temsil ederse demokrasi gerçek yüzüyle oraya taşınmamış olur" şeklinde konuştu.

Özdemir, "Başörtüsü tartışmaları geçmişte kalmalı. İnsanların kılık kıyafetini tartışmaktan vazgeçmek gerekiyor. Halka hizmet yapmak için kılık kıyafet önemli değil. Halkın gerçek sorunlarıyla ilgilenmemiz lazım" ifadesini kullandı.

4 yıl önce Brüksel Parlamentosu'nun en genç ve ilk başörtülü üyesi olarak seçildiğinde milletvekilliği yemini yapmasını engellemek isteyen bazı meslektaşlarının aleyhinde basına açıklamalar yaptıklşarını ve içtüzük değişikliği için çaba gösterdiklerini hatırlatan Özdemir, o dönemde CDH lideri olan Belçika Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Joelle Milquet'nin "Benim için önemli olan insanların başının üzerindekiler değil içindekilerdir" şeklindeki açıklamasının ve en kıdemli üye olartak Brüksel Parlamentosu'nun ilk oturumunu yöneten Valon Liberal Antoinette Spaak'ın "Meclisimizde başörtüsü yasağı yoktur, herkes sorunsuz şekilde yemin edecektir" diyerek verdiği güvencenin kendisini rahatlattığını anlattı.

Başörtülü olarak TBMM'ye geleceklerini açıklayan AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ve Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar'ın bu tercihlerini kimsenin sorgulamaya hakkının olmadığını belirten Özdemir, herkese "demokrasiye saygı" çağrısında bulundu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...