Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dışişleri, 'Suriye'de kaçırılan din adamları Türkiye'de değil'

/ Kaynak: AA
Dışişleri, 'Suriye'de kaçırılan din adamları Türkiye'de değil'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri, Halep Metropoliti Yazigi ve Halep Süryani Ortodoks Metropoliti İbrahim'in Türkiye'de tutuldukları iddialarının gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Antakya Ortodoks Patrikhanesi Halep Metropoliti Yazigi ve Halep Süryani Ortodoks Metropoliti İbrahim'in Türkiye'de tutuldukları iddialarının gerçek dışı olduğunu bildirdi. nbsp;Dışişleri Bakanlığı, 22 Nisan'da Suriye'de kaçırılan Antakya Ortodoks Patrikhanesi Halep Metropoliti Paul Yazigi ile Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahim'in Türkiye'de alıkonuldukları yönündeki ithamların tamamen mesnetsiz ve gerçek dışı olduğunu bildirdi. nbsp;Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Antakya Ortodoks Patrikhanesi Halep Metropoliti Yazigi ile Halep Süryani Ortodoks Metropoliti İbrahim'in Türkiye'de alıkonuldukları yönünde belirli çevrelerce öne sürülen iddialar hakkında 12 Ağustos'ta kamuoyunun bilgilendirildiği hatırlatıldı. nbsp;"Benzer iddiaların bu kez Suriye yönetimi yetkililerinin RF'deki temasları çerçevesinde yinelendiği" belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: nbsp;"Söz konusu ithamlar tamamen mesnetsiz ve gerçek dışıdır. Çatışma hallerinde dini mekanların ve kişiliklerin korunması gerektiğini her zaman vurgulayan Türkiye, bu gibi insani konularda her zaman olduğu gibi çaba göstermeye devam edecektir."
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...