Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriye'de çocuk felci virüsü

/ Kaynak: AA
Suriye'de çocuk felci virüsü

DÜNYA Haberleri  / AA

UNICEF Direktörü Anthony Lake, çocuk felci salgınının artık sadece Suriye'nin ciddi bir sorunu değil, küresel meselenin bir parçası olduğunu belirtti.

UNICEF Direktörü Anthony Lake, çocuk felci salgınının artık sadece Suriye'nin ciddi bir sorunu değil, küresel meselenin bir parçası olduğunu belirtti. nbsp;Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Direktörü Anthony Lake, çocuk felci salgınının artık sadece Suriye'nin ciddi bir sorunu değil, aynı zamanda küresel meselenin bir parçası olduğunu belirtti. nbsp;Lake, Suriye'nin başkenti Şam'da AP'ye yaptığı açıklamada, Suriye'deki taraflara, sağlık görevlilerinin acilen aşı ihtiyacı içinde olan 500 binden fazla çocuğa ulaşmasına izin verilmesinin sağlanması çağrısında bulundu. nbsp;Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilisi Oliver Rosenbauer, bugün BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, Deyrizor bölgesinde tespit edilen 22 şüpheli çocuk felci vakasından 10'uyla ilgili araştırmanın tamamlandığını ve bu çocuklarda Tip 1 çocuk felci virüsü tespit edildiğini açıklamıştı. Rosenbauer, hastalığın yayılma riski bulunduğuna işaret etmişti. nbsp;BM, Suriye'deki savaştan etkilenen milyonlarca çocuk için geçen hafta aşı kampanyası başlatmıştı. Kampanya ile Suriye ve bölgedeki çocukların çocuk felci, kızamık, kabakulak ve kızamıkçık hastalıklarına karşı aşılanacağı bildirilmişti.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...