Başbakan Erdoğan, 'Marmaray Cumhuriyetin başarısının ispatı'

/ Kaynak: AA
Başbakan Erdoğan, 'Marmaray Cumhuriyetin başarısının ispatı'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Erdoğan, 'Marmaray ile hem Cumhuriyetimizi yüceltiyor hem de demokratik bir cumhuriyetin neleri başarabileceğini bugün ispat ediyoruz' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu büyük projeyle, hem Cumhuriyetimizi yüceltiyor hem de demokratik bir cumhuriyetin, istikrar içinde, güven içinde, kardeşlik ve dayanışma içinde bir cumhuriyetin neleri başarabileceğini bugün ispat ediyoruz" dedi. Erdoğan, Asya ile Avrupa arasında, denizin altından kesintisiz demiryolu ulaşımını sağlayacak, dünyanın alanındaki önemli projelerinden Marmaray'ın Üsküdar Meydanı'nda düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, Marmaray'ın İstanbul'a, Türkiye'ye ve tüm insanlığa hayırlı olmasını temenni etti.Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Romanya Başbakanı Viktor Ponta ile 8 ülkeden bakanları ve yabancı konukları selamlayan Erdoğan, yabancı konuklara teşekkür etti. Fatih Sultan Mehmet'in, "Hüner bir şehr bünyad etmektir; reaya kalbin abad etmektir" şeklindeki dizelerini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:
"1453'te şehre girdiği andan itibaren işte bu dizelerinde ifade etiği gibi, İstanbul'u imar etmek, halkın gönlünü kazanmak için çalışmış, halkın gönlünü 'abad etme' vazifesini bizlere bir miras olarak bırakmıştı. Bu anlamlı günde, bu şehrin fatihi Sultan 2. Mehmet'i bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum. Açılışını yaptığımız projenin hayallerle yetinmeyip bu hayali kağıtlara, planlara, projelere döken Sultan Abdülmecid ve Sultan Abdülhamid'e de Rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, İstanbul ve Türkiye için, tüm insanlık için yüreklerini ve emeklerini ortaya koymuş, Türkiye'yi bugünlere taşımış, bu projenin gerçekleşmesine katkı sunmuş, başta Ulaştırma Bakanım olmak üzere, bakanlık mensuplarına, devlet adamlarına, siyasetçilerimize, bürokratlarımıza gönülden şükranlarımı ifade ediyorum." nbsp;
"Asrın projesi" Marmaray'ın, son derece anlamlı bir günde, anlamlı bir yıl dönümünde hizmete açıldığını kaydeden Erdoğan, "Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yıl dönümünü kutluyor, milletçe 81 vilayetimizde, yurt içinde, yurt dışında 90. yıl coşkusunu yaşıyoruz. Marmaray'ı özellikle, 29 Ekim'de, özellikle 90. kuruluş yıl dönümünde açmak istedik. Zira bugün, işte bu büyük projeyle, hem Cumhuriyetimizi yüceltiyor hem de demokratik bir cumhuriyetin, istikrar içinde, güven içinde, kardeşlik ve dayanışma içinde bir cumhuriyetin neleri başarabileceğini bugün ispat ediyoruz" diye konuştu. nbsp;


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...