Kılıçdaroğlu, 'Her ODTÜ'lü bir Yörük Ali Efe'dir'

/ Kaynak: CHA
Kılıçdaroğlu, 'Her ODTÜ'lü bir Yörük Ali Efe'dir'

Politika Haberleri  / CHA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dördüncü büyük devrimin kendilerini beklediğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dördüncü büyük devrimin kendilerini beklediğini söyledi. Her Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencisinin bir Yörük Ali Efe olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bir diktatör var. Kadınların kaç doğum yapacağına o karar veriyor. Ne zaman doğum yapacaklarına o karar veriyor. Nasıl doğum yapacaklarına o karar veriyor. Hamile kadınların sokağa çıkmamasını öneriyor. Ve daha garip bir şeyi Dolmabahçe'de oturup Kadıköy'den gelen vapurlardaki kadınları dikizliyor." dedi. nbsp;Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Tandoğan Meydanı'nda CHP, İşçi Partisi, TGB ve ADD gibi kuruluşların ortaklaşa düzenlediği Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katıldı. Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu'nun konuşması "Her yer Taksim her yer direniş", Her yer ODTÜ her yer direniş", "Başbakan Kemal" sloganları ile kesildi. Kılıçdaroğlu konuşmasının sonunda gösterirciler ile birlikte 10. Yıl Marşı'nı okudu. nbsp;Konuşmasına Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak başlayan Kılıçdaroğlu, "Bu bayram demokrasinin bayramı bu bayram özgürlüğün bayramı, bu bayram kadın erkek eşitliğinin bayramı, bu bayrama çağdaşlaşmanın bayramı, bayramınız kutlu olsun. Cumhuriyet bir gece karar verilip ertesi gün kurulan bir cumhuriyet değildir. Bizim cumhuriyetimiz alın teri ile kanla, gözyaşı ile kurduğumuz cumhuriyetimiz. Cumhuriyeti korumak hepimizin her yurt severin vatan borcudur. Cumhuriyet yüce bir değerdir ve 'kutlu olsun' diyoruz. Cumhuriyetimiz 4 heceden oluşuyor. İlk hecesi 1915 Çanakkale'de yazıldı. İkinci hecesi 4 Eylül 1919 Sivas'ta yazıldı. Üçüncü hecesi 23 Nisan 1920 Ankara'da yazıldı. Dördüncü hecesi 9 Eylül 1922 İzmir'de yazıldı. 29 Ekim 1923 Ankara'da ilan edildi. Bu yüce Cumhuriyet hepimize kutlu olsun" şeklinde konuştu. nbsp;

Cumhuriyet devrimlerinin borç alınmadan yapıldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Yoksul bir Türkiye'yi devir aldık. Okullar kuruyoruz. Demir yolları yapıyoruz. Kendi deniz altımızı yapıyoruz. Peki, nasıl oluyor bunlar? O insanlar kul hakkı yemediler. O insanlar beş kuruşun hesabını verdiler. O insanlar Türkiye'yi böyle kurdular kimsenin önünde diz çökmediler. Onurlu bir ulus alarak Cumhuriyet'i kurdular. Cumhuriyet sivil toplumdur. Örgütlenmektir. Cumhuriyet kadın erkek eşitliğidir. Cumhuriyet fikri hur vicdanı hür kuşaklar yetiştirmektir. Cumhuriyet onurlu bir toplum oluşturmaktır. Cumhuriyet çağdaş uygarlık hedefine ulaşmaktır. Cumhuriyet alın teridir gözyaşıdır. Cumhuriyet geleceğimizdir. Cumhuriyet 200 yıllık mücadeleni ilk başlangıç noktasıdır. Hedef bellidir. Çağdaş uygarlığı aşmaktır." ifadelerini kullandı.

CHP'nin anayasa konusundaki kırmızıçizgilerini açıklayan Kılıçdaoğlu, Türkiye devleti bir cumhuriyettir. Türkiye Cumhuriyeti toplumun huzuru ve adalet anlayışı içinde insan haklarına saygılı, Türk milliyetçiline bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Türkiye devleti ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı şekli kanunda belirten beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı İstiklal Marşı'dır. Başkenti Ankara'dır. Buradan söylüyorum bu temel kuralları bedenimizi çiğnemeden hiç kimse yaşama geçiremez. Cumhuriyet sürekli devrimdir. Üç büyük devrimi saydım hep birlikte, dördüncü büyük devrimin altına imza atmak zorundayız. Dördüncü büyük devrim bizi bekliyor. Tam demokrasi ve özgürlük devrimi." dedi.

Gençlere de seslenen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Sizler bir diktatörü dize getirdiniz. Gezi olaylarında o diktatörün fiyakasını alaşağı ettiniz. Size yürekten teşekkür ediyorum. Bir diktatör var. Kadınların kaç doğum yapacağına o karar veriyor. Ne zaman doğum yapacaklarına o karar veriyor. Nasıl doğum yapacaklarına o karar veriyor. Hamile kadınların sokağa çıkmamasını öneriyor. Ve daha garip bir şeyi Dolmabahçe'de oturup Kadıköy'den gelen vapurlardaki kadınları dikizliyor. Bu nasıl bir ruh halidir? Bu nasıl bir ruh halidir? Kadınlara sesleniyorum. Sizin bedeniniz üzerinden, kıyafetiniz üzerinden siyaset yapanlara ders vermek boynunuzun borcudur. Bu diktatörün ezberi bozuldu. "Ben söyleyeceğim hemen yapılacak." Kimsin sen? Üniversiteler üzerine baskı kuruyorlar. Orta Doğu Teknik Üniversitesi onurumuz olan bir üniversitedir. Her ODTÜ'lü bir Yörük Ali Efe'dir. Bunlar yeşili çok sevdiklerini söylüyorlar. Bunlar dolar yeşilini seviyorlar. Ağaç düşmanı, insan düşmanı, cumhuriyet düşmanı, Türkiye Cumhuriyeti düşmanı ve Türk milleti düşmanıdırlar. Ben böyle dedim diye hakkımda büyük ihtimalle tazminat davası açacak. Açmazsan namertsin sen."
Politika
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...