Mehmet Müezzioğlu'ndan 100. yıl müjdeleri

/ Kaynak: AA
Mehmet Müezzioğlu'ndan 100. yıl müjdeleri

Politika Haberleri  / AA

Müezzinoğlu, "Cumhuriyetin 100. yılında, Türkiye farklı bir güç, sağlıkta marka bir ülke olmayı çok daha farklı dinamikleriyle başarabilecek" dedi.

Müezzinoğlu, Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı istişare toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. kuruluş yıl dönümünü kutladığını söyledi. Türkiye'nin, sağlık alanında çok farklı bir noktaya geldiğini belirten Müezzinoğlu, 2012 yılı rakamlarına göre, Türkiye'ye yurt dışından 480 bin kişinin sağlık hizmeti almaya geldiğini ifade etti. İnsanlarını tedavi ettirebilmek için yurt dışına gönderen Türkiye'nin, insanını ideal düzeyde tedavi edebilen ve yurt dışından da tedavi olmak için gelenlere sağlık hizmet verebilen bir noktaya ulaştığını aktaran Müezzinoğlu, "10 yıl sonra inanıyorum ki Türkiye sağlık alanında yakın coğrafyasındaki en az 1,5 milyarlık nüfusa sağlık turizminde ciddi düzeyde hizmet verebilecek bir noktayagelecek. 12 Eylül'de İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde 24 bin yatak kapasiteli,toplam tutarı 9 milyar dolar yani yaklaşık 18 milyar lira olan 15 şehir hastanesinin imzasını attık. Bir defada yalnız sağlık alanında 24 bin yatak kapasitesinin 9 milyar dolarlık imzasını atabilen bir Türkiye var Cumhuriyetin 90. yılında" dedi. Müezzinoğlu, dünyayı iyi okuyarak geleceğe olan ufkunu genişleten bir Türkiye'nin, bugün yaşadığı birçok zenginlik ve güzelliğin çok daha iyisini yaşayabileceğini kaydetti. Türkiye'nin, yapacağı hamlelerle çok daha iyi bir noktaya gelebileceğini ifade eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti: "İnşallah Cumhuriyetin 100. yılında, Türkiye nbsp;güç, nbsp;arklı bir dinamik olmayı, sağlıkta marka bir ülke olmayı çok daha farklı dinamikleriyle başarabilecek. Bu yalnız sağlık turizmi hizmeti sunumunda değil, sağlık teknolojilerinde, ilaç sanayisinde Türkiye önümüzdeki 5'li, 10'lu yıllarda bugün bu salonlarda hesap ve hayal ettiğimizin çok daha ötesinde bir noktayı inşallah yakalayacak. Yeter ki biz birbirimizi daha çok sevelim, birbirimize daha çok sahip çıkalım ve o muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki yolculuğa kilitlenelim. Çünkü bu, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı bir vasiyettir." Toplantı, köy ve mahalle muhtarlarının dilek ve sorularını Müezzinoğlu, Edirne Valisi Hasan Duruer ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine aktarmalarıyla sona erdi.
Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...