Polis operasyon yaptı, Brezilya karıştı

Polis operasyon yaptı, Brezilya karıştı

DÜNYA Haberleri

Polis, Sao Paulo'nun kuzeyindeki Vila Medeiros semtinde düzenlenen bir operasyon sırasında bir gencin "kazara" vurulduğunu açıkladı.

Gelişme üzerine bir otoyolu ulaşıma kapatan göstericiler 3 kamyon ile 8 yolcu otobüsünü ateşe verdi. Bazı dükkanların yağmalandığı olaylar sırasında bir kişinin de yaralandığı belirtildi. Polis, gösterilere 500 dolayında gencin katıldığını, bunlardan 90'ının gözaltına alındığını bildirdi. Sao Paulo'da geçen hafta toplu ulaşımın ücretsiz olması talebiyle düzenlenen bir gösteride çatışma çıkmıştı. Polis, kendilerini "Kara Blok" olarak adlandıran maskeli anarşist grubun üyelerine göz yaşartıcı bombayla müdahale etmiş, 92 kişi gözaltına alınmıştı. 20 milyon nüfuslu Sao Paulo, hükümete karşı son aylarda düzenlenen gösterilerin merkezleri arasında yer alıyor. Göstericiler, hükümetin 2014 Dünya Futbol Şampiyonası için milyarlarca dolar yatırım yapmasını, buna karşın ulaşım sektöründe yaşanan yetersizlikleri eleştiriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...