Müezzinoğlu, 'Yetişmiş beyinlerimiz dışarıya gitti'

/ Kaynak: İHA
Müezzinoğlu, 'Yetişmiş beyinlerimiz dışarıya gitti'

Politika Haberleri  / İHA

Mehmet Müezzinoğlu '7 bin Yunan doktor' sözlerine açıklık getirdi.

nbsp;Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Yunanistan'ın 7 bin doktorun yurt dışından iş aradığı haberi üzerine dedim ki buyursunlar gelsinler. Çünkü biz beyin göçü yapan bir ülke olmaktan değil, kendi beyinlerini iyi değerlendiren, hatta dışarıdan o beyinlerden de istifade eden bir anlayışın, Türkiye'den ve Türkiye'nin dinamiklerinden istifade eden bir ülkeyiz" dedi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'de muhtarlarla istişare toplantısı düzenledi. Edirne Halk Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya il ve ilçelerden köy ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda Sağlık Bakanı Müezzinoğlu muhtarların sorularını yanıtlayarak sorunlara çözüm üretebilecekleri yolları görüştü. Bakan Müezzinoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 90'ıncı yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin sağlıkta gelinen noktanın çok farklı olduğunu ifade ederek, "İki gün önce İstanbul'da hastane açılışlarında konuşma yaparken, Yunanistan'ın 7 bin doktorun yurt dışından iş aradığı haberi üzerine dedim ki buyursunlar gelsinler. Bizim insanımıza sağlık hizmeti anlamında onların birikimlerinde de istifade ederiz. Çünkü biz beyin göçü yapan bir ülke olmaktan, kendi beyinlerini iyi değerlendiren, hatta dışarıdan da o beyinlerden de istifade eden bir anlayışın, Türkiye'den ve Türkiye'nin dinamiklerinden istifade ederiz" dedi.

"YETİŞMİŞ BEYİNLERİMİZ DIŞARIYA GİTTİ"
Türkiye'nin Atatürk'ün önderliğinde yürüseydi 50 yıl önce daha iyi bir konuma gelebileceğini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, "İkinci dünya savaşından çıkan bir Almanya bir batı Fransa, Almanya Hollanda, büyük bir yıkımla karşı karşıya olan ülkeler, 1960'lı yıllardan sonra hızla kendi dinamiklerini devreye sokmuşlar ve bundan sonra Türkiye'den işçi almaya başlamışlar. Biz karın tokluğuna insanlarımızı oraya gönderir olmuşuz. Bugün dünyanın çeşitli ülkelerinde 5 milyon insanımız karın tokluğuna değişik ülkelerinde 3'üncü kuşak nesilleri, bu milletin adetlerini, geleneklerini, değerlerini, dilini, dinini acaba ne kadar yakaladı veya ne kadar sahiplenebildiğinin soru işaretleriyle yaşıyoruz. Halbuki biz ülkemizin dinamiklerini büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği o muhasır medeniyetler seviyesine çıkarabilseydik, milli birlik ve beraberliğimizi güçlü bir merkeze koyabilseydik, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, anlayışını güçlü bir şekilde devam ettirebilseydik. İnanıyorum ki bugün Türkiye, bugün söylediği cümleleri 50 yıl önce söyleyecekti. Dışarıdan bana gelsinler çalışsınlar, bizim insanlarımız dışarıya gitti, yetişmiş beyinlerimiz dışarıya gitti" şeklinde konuştu.


"AVRUPA İLE ASYA'YI 4 DAKİKADA DENİZİN ALTINDAN GEÇEN BİR DURUMA GETİRDİK"
İstanbul'da açılışı gerçekleştirilen Marmaray projesi ile ilgili de Bakan Müezzinoğlu, "Bugün 8 yılda 8.5 milyar dolarlık yatırımla Avrupa ile Asya'yı 4 dakikada denizin 60 metre derinliklerinden geçebilen ve bunu başarabilmiş bir milletin mensuplarıyız. Artık kendi uçağını yapabilmenin projelerini konuşabilen bir ülke, kendi füzesini kendi ürettiği teknolojisiyle yapabilen bir konumdadır. Ben füzemi, ben uçağımı ve kendi tıbbi ilaçlarımı da üretebilen bir ülke, ancak dünyanın güçlü ülkesi ve güçlü milleti olabilir" dedi. Toplantıya ayrıca Edirne Valisi Hasan Duruer, İl Sağlık Müdürü Turgut Çalışkan, Tarım İl Müdürü Orhan Sarı ve Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan'ın katıldı.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...