Obama'yı Suriye Elektronik Ordusu hedef aldı

Obama'yı Suriye Elektronik Ordusu hedef aldı

DÜNYA Haberleri

Rejim yanlısı Suriye Elektronik Ordusunun en son eylemi ise ABD Başkanı Obama'nın sosyal medya hesaplarına saldırmak oldu.

Kendilerine Suriye Elektronik Ordusu (SEO) adı veren Esad taraftarı hacker grubu, Suriye'de yaşanan iç savaşla ilgili internet ortamında eylemlerini sürdürmekte kararlı görünüyor. Daha önce The New York Times, CNN, Huffington Post gibi önemli medya kuruluşlarının sitesini hacklemeyi başaran grup şimdi de ABD başkanı Barrack Obama'yı hedef aldı. Ünlü teknoloji sitesi Mashable'a grup tarafından gönderildiğine inanılan bir e-postada, Obama'nın Twitter ve Facebook hesaplarına yönelik yapılan saldırı hakkında site haberdar edildi. Buna rağmen saldırının ayrıntıları hakkında bir ipucu yer almadı. Sitenin verdiği bilgiye göre, hacker grubu ABD başkanının sosyal medya hesaplarına erişebilmiş değil. Buna rağmen Suriye Elektronik Ordusu, başkanın seçim çalışmalarında yararlandığı BarrackObama.com sitesi için kullanılan URL kısaltma servisine müdahale ederek gönderilerdeki bağlantıları değiştirmeyi başarmış. Grup sözcüsünün verdiği yazılı bilgiye göre, başkanın tüm Twitter ve Facebook hesaplarından yapılan paylaşımlarda yer alan linkler Suriye gerçeklerini gösteren bir videoya yönlendirildi. Linkler üzerinde yapılan oynama bir süre sonra fark edilerek düzeltildi. Suriye Elektronik Ordusu'nun nbsp;yaptığı ikinci bir açıklamada ABD başkanının sosyal medya hesaplarına yönelik yapılan saldırının sonlandırıldığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...