Sultan Abdülmecid'in hayaliydi, Erdoğan'a nasip oldu

Sultan Abdülmecid'in hayaliydi, Erdoğan'a nasip oldu

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Boğazı'ndan geçmesi öngörülen ilk demiryolu tüneli 1860'da, Sultan Abdülmecid döneminde taslak halinde hazırlandı.

Şekilde, sütunlar üzerinde duran ve denizde yüzer tip bir tünel ve önerilen enkesitler gösterildi. Tünelin, denizin altından geçirilmesi planlandı ancak eski tekniklerle tünelin deniz dibinin üzerinde veya altında inşa edilmeyeceği anlaşıldı. Bunun üzerine tünelin, deniz dibinden inşa edilen sütunların üzerine yerleştirilmesi planlandı. Bu tür fikirler ve düşünceler izleyen 20-30 yıllık dönem içerisinde daha ileri düzeyde değerlendirildi ve 1902'de benzer bir tasarım geliştirildi. Bu tasarımda da İstanbul Boğazı'nın altından geçen ve deniz dibi üzerine yerleştirilen bir demiryolu tüneli öngörüldü. O zamandan bu yana çok farklı fikir ve düşünceler denendi, yeni teknolojiler, tasarıma daha çok özgürlük kazandırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...