Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Erdoğan, 'Oy veren, vermeyen herkes gurur duysun'

Başbakan Erdoğan, 'Oy veren, vermeyen herkes gurur duysun'

Politika Haberleri

'Sadece bir İstanbul projesi değil aynı zamanda bir insanlık projesidir. Marmaray İstanbul'un olduğu kadar İzmir'in, Trabzon'un Diyarbakır'ın projesidir'

Marmaray'ın açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, "Marmaray'ı özellikle bugün açmak istedik. Zira bugün bu büyük projeyle, hem Cumhuriyetimizi yüceltiyor hem de demokratik bir cumhuriyetin, istikrar içinde, güven içinde, kardeşlik ve dayanışma içinde bir cumhuriyetin neleri başarabileceğini bugün ispat ediyoruz" dedi. Erdoğan, "Marmaray sadece bir İstanbul projesi değil aynı zamanda bir insanlık projesidir. Marmaray İstanbul'un olduğu kadar İzmir'in, Trabzon'un Diyarbakır'ın projesidir. Japon Başbakanı Abe güzel bir şey söyledi. Japonya ile İstanbul'u birleştirmek. İnşallah Tokyo, Pekin, Londra, Üsküdar. Olur mu olur. Marmaray Pekin'den Tokyo'dan Londra'ya kadar inşallah bütün dostlarımızın projesidir. Bir barış bir dayanışma projesidir. Şimdi Japonya ile başka bir adımı daha atıyoruz. O adımda inşallah Sinop'taki nükleer enerji projesini Japonya, Fransa ve Türkiye olarak birlikte inşa edeceğiz" diye konuştu. Erdoğan şunları söyledi: "Bugün yaşadığımız gurur aynı zamanda cumhuriyetimizin, demokrasimizin birlik ve kardeşliğimizin gururudur... Kıtaları olduğu kadar halkları da buluşturuyoruz. Bize oy versin ya da vermesin her kardeşim bu yatırımla gurur duysun. Marmaray hepimizin eseri. Milletimize hizmetkârlığımız Marmaray'la son bulmayacak. 2015'te otomobillerin geçeceği tüp geçidi ve 3. köprüyü de bitirmiş olacağız". Başbakan Erdoğan, projede balıkların yumurtlama dönemini bile düşündüklerini vurguladı.

İlk seferİ Cumhurbaşkanı Gül yaptı
Törenin ardından ilk sefer, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün vatmanlığında gerçekleşti. Vatman Serkan Yavaş, hareket etmeden önce Cumhurbaşkanı Gül'e bilgi verdi. Marmaray'ın Üsküdar istasyonunda saat 17.19'da başlayan yolculuk, Asya ve Avrupa kıtalarının tam ortasında 10 dakikalık molanın ardından devam etti. Yolculuk Yenikapı İstasyonu'nda 17:39'da sona erdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...