Orgeneral Necdet Özel, 'Birileri istedi diye istifa etmem'

Orgeneral Necdet Özel, 'Birileri istedi diye istifa etmem'

GÜNDEM Haberleri

Orgeneral Özel'den net cevaplar, 'Zor bir dönemde bu göreve oturdum. Ben milletin güvenine bakarım. Öyle Ahmet, Mehmet istedi diye istifa etmem.'

Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyonda Orgeneral Özel'den net cevaplar: Ben buraya elimi taşın altına sokarak geldim. Zor bir dönemde bu göreve oturdum. Ben milletin güvenine bakarım. Öyle Ahmet, Mehmet istedi diye istifa etmem.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Cumhuriyet'in kuruluşunun 90'ıncı yıldönümü sebebiyle Çankaya Köşkü'nde bir resepsiyon verdi. Siyaset, sanat, spor, iş dünyasının yoğun ilgi gösterdiği resepsiyona, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, İhlas Holding Ankara Medya Grup Başkanı Nuri Elibol ile TGRT HABER TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Yılmaz da katıldı. Japonya ve Romanya Başbakanları ile görüşmesi sebebiyle Başbakan Erdoğan ise hazır bulunamadı. Davete CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı ancak kısa süre sonra ayrıldı. Gecede, çarpıcı mesajlar da verildi. İşte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MHP lideri Devlet Bahçeli ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in mesajları:
GÜL: BİR ENGEL YOK
(Meclis'te başörtülü vekiller): Laiklikte sağduyulu noktaya gelinmiş oldu. Temel hak ve özgürlüklerin bir parçası da inanç hürriyetidir. TBMM'nin tüzüğünde bildiğim kadarıyla Meclis Başkanı bir engel yok diyor. Neticede siyasetin bileceği bir konu.
BAHÇELİ: CHP ANLAMALI
(Başörtülü vekillere karşı CHP'nin muhtemel tavrı): MHP olarak biz saygıyla karşılayacağız. CHP de başörtülü kadın vekillere karşı anlayışlı olmalı.
ÖZEL: BENİ BULAMAZSINIZ
(Balyoz davası sebebiyle eleştirilere hedef olması ve istifa çağrıları): Silahlı kuvvetleri her türlü siyasi akımdan uzak tutmaya çalışıyorum. Beni kişisel olarak hedef tahtasına oturtursanız, ben de insanım, bir süre sonra beni de bulamayabilirsiniz. Bazı marjinal grupların istifa çağrılarına bakmam. Öyle Ahmet, Mehmet istedi diye istifa etmem. Ben buraya elimi taşın altına sokarak geldim. Ben milletin güvenine bakarım, onu kaybedip kaybetmediğime bakarım. Millete hizmet için buradayım, herhangi bir kaygım yok.
Buket Güven ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...