'O' listedeki tek Türk Mesut Özil

'O' listedeki tek Türk Mesut Özil

SPOR Haberleri

FIFA, Dünyada Yılın Futbolcusu ödülü için 23 adayı belirledi. Listede tek Türk oyuncu Real Madrid'den transfer olduğu Arsenal'de adeta coşan Mesut Özil

FIFA ve France Football'un ortaklaşa düzenlediği Dünyada Yılın Futbolcusu ödülü adayları belirlendi. Ballon d'Or (Altın Top) olarak da bilinen ödül için aday gösterilen 23 isim arasındaki tek Türk ise Real Madrid'den Arsenal'e geçen Mesut Özil. 23 kişilik listede Real Madrid'in yıldız oyuncuları Cristiano Ronaldo ve Gareth Bale bulunurken Barcelona'da Lionel Messi'nin başı çektiği adaylar arasında 3 futbolcu daha yer aldı. En fazla aday ise 6 futbolcu ile Bayern Münih takımından gösterildi. FIFA, 2 Aralık'ta finale kalacak 3 futbolcuyu belirleyecek. Ödülü kazanan futbolcu, 13 Ocak 2014'te İsviçre'de düzenlenecek törenle açıklanacak. Mesut Özil büyülüyor... Real Madrid'den Arsenal'e transfer olan ve oynadığı futbolla izleyenleri kendisine hayran bırakan Mesut, iddialı isimler arasında.
Tito ve Simeone listede yok
Dünyada yılın teknik direktörü için aday gösterilen 10 isim tartışmaya neden oldu. FIFA tarafından belirlenen listede Atletico Madrid'de büyük başarılar elde eden Diego Simeone ve Barcelona'yı geçen yıl şampiyon yapıp görevi bırakan Tito Vilanova'ya yer verilmedi. Listede yer alan teknik adamlar şöyle: Carlo Ancelotti, Rafael Benitez, Antonio Conte, Vicente Del Bosque, Alex Ferguson, Jupp Heynckes, Jürgen Klopp, Jose Mourinho, Luiz Felipe Scolari, Arsene Wenger.
23 kişilik aday listesi
Soldan Sağa: Gareth Bale, Edinson Cavani, Radamel Falcao, Eden Hazard, Zlatan İbrahimoviç, Andres Iniesta, Philipp Lahm, Arjen Robben, Franck Ribery, Andrea Pirlo, Mesut Özil, Neymar, Manuel Neuer, Thomas Müller, Lionel Messi,Cristiano Ronaldo, Bastian Schweinsteiger, Luis Suarez, Yaya Toure, Robin Van Persie, Xavi, Thiago Silva, Robert Lewandowski.
(Sabah)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...