Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Afganistan'da 8 ayda 6 bin kişi öldü

/ Kaynak: AA
Afganistan'da 8 ayda 6 bin kişi öldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan'da Taliban'ın son sekiz ayda 6 bin 604 saldırı düzenlediği ve 2 binden fazla polisin hayatını kaybettiği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı emniyet birimi yetkilisi Muhammed Salim Ehsas, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Taliban'ın düzenlediği eylemlerin 50'sinin intihar, gerisinin ise bombalı ve silahlı saldırılar olduğunu söyledi. Geçen sekiz ayın değerlendirmesini yapan Ehsas, "Bu süre zarfında Taliban tarafından düzenlenen saldırılarda 856 sivil ve 2 bin 54 polis yaşamını yitirdi, yaklaşık 2 bin 800 polis ve 2 bin 123 sivil de yaralandı" diye konuştu. nbsp;Ehsaş, buna karşın polisin Taliban'a karşı 2 bin operasyonda görev aldığını ve 2 bin Taliban üyesini etkisiz hale getirdiğini ifade etti. Operasyonlar sırasında bin Taliban üyesi yakalanırken, bin 700 zanlının da gözaltına alındığı bildirildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...