Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tüketici güveni arttı

/ Kaynak: AA
Tüketici güveni arttı

Ekonomi Haberleri  / AA

TÜİK verilerine göre, Tüketici Güven Endeksi, ekimde bir önceki aya göre yüzde 4,8 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Merkez Bankası işbirliğiyle yürütülen anket sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, eylülde 72,1 değerinde iken, ekim ayında yüzde 4,8 artarak 75,5 değerine yükseldi.
Tasarruf etme ihtimali arttı
Gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimali endeksi geçen aya göre yüzde 20,9 arttı. Eylülde 20,1 olan endeks, ekim ayında 24,3 değerine yükseldi. Bu yükseliş, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimallerinin bir önceki aya göre arttığını gösteriyor.
Genel ekonomik durum beklentisi yüzde 6 arttı
Eylül ayında 95,8 olan genel ekonomik durum beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 6 oranında artarak ekimde 101,6 değerine yükseldi. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin sayısının bir önceki aya göre arttığını gösteriyor.
Hanenin maddi durum beklentisinde yüzde 2,1'lik artış
Hanenin gelecek 12 aylık döneme ilişkin maddi durum beklentisi endeksi de geçen aya göre yüzde 2,1 oranında arttı. Eylül ayında 90,3 olan endeks değeri ekimde 92,2 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin oranının artmasından kaynaklandı.
İşsiz sayısı beklentisi yüzde 2,2 arttı
Eylül ayında 82,2 olan gelecek 12 aya ilişkin işsiz sayısı beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,2 oranında artarak, ekimde 84 değerine yükseldi. Bunda, işsiz sayısında artış bekleyenlerin oranındaki düşüş etkili oldu.
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...