Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstemeyen kredi kartı aidatı ödemeyecek

İstemeyen kredi kartı aidatı ödemeyecek

Ekonomi Haberleri

Tüketicileri, tüketicilere mal ve hizmet satanları çok yakından ilgilendiren yasa tasarısı genel kurulda görüşülmeye başlanacak.

Yaklaşık 2.5 yıldır üzerinde çalışılan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı'nın en güncel maddesi, kredi kartı aidatları. Konuyla ilgili, NTV yayınına katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı açıklamalarda bulundu. Hayati Yazıcı şunları söyledi: Bankalar ya da finans kuruluşları artık yıllık kart aidatı, işletim ücreti ya da başka isim altında olsun hiçbir ücret almayacaklar. Düzenleme ile, böyle bir kredi kartı türü tüketiciye sunulmak zorunda. Tüketici ücret ödemek istemiyorsda o kartı alacak... Bankalar bir takım özellikler yükleyerek; özendirici, rekabet amaçlı başka kartları devreye sokabilirler. Burada yöneltilen eleştiri, 'yalın kart ne olacak?' şeklinde. Örneğin 'yalın kartta taksitli satış olacak mı?' sorusu. Bunu rekabet piyasası belirleyecek. Başka formülasyon, hem serbest piyasa kuralarına hem de tüketici haklarının korunması bağlamında, tüketici kredilerinin daha küçülmesine yol açardı. Bundan hem global olarak ekonomi hem tüketici zarar görürdü. Ayrıca finans kuruluşları işlevsiz hale gelirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...