Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trabzon'da işsizlikle mücadele toplantısı

/ Kaynak: İHA
Trabzon'da işsizlikle mücadele toplantısı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, istihdam ve işsizlikle mücadele konusunda gerekli mücadelenin verildiğini belirtti.

Beraberinde Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara, İş-Kur Şube Müdürü Mustafa Sezgin ile birlikte Yıldızlı mevkiinde bir restoranda kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Vali Öz, 7-8-9 Kasım 2013 tarihlerinde Trabzon Dünya Ticaret Merkezi'nde ikincisi düzenlenecek olan 'İstihdam Kariyer ve Girişimcilik Etkinliği' ile İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun çalışmaları doğrultusunda Trabzon Çalışma ve İş Kurumu'nun 9 aylık faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. nbsp;
İşsizlikle mücadelenin önemine işaret eden Vali Öz, "Ülkemiz, ilimiz ve bölgemiz için istihdam ve işsizlikle mücadele, kariyer ve meslek edindirme konuları çok önemli. Bu anlamda devletimizin, kurumlarımızın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın, İş-Kur Genel Müdürlüğümüzün ve diğer bazı kurumların son yıllarda önemli politikaları ve uygulamaları var. Bir yandan İş-Kur piyasa işgücü talep araştırmaları yaparak işgücü ihtiyaçları belirliyor, biryandan işsizlik kayıtlarını ve iş bulmayla ilgili faaliyetlerini yürütüyor, bunun yanında da iş imkanlarının geliştirilmesi ve daha çok istihdamın sağlanması ve nitelikli iş gücü yetiştirmeye yönelik de kurslar düzenliyoruz. İl istihdam ve mesleki eğitim kurullarımızda da ilimizdeki bu anlamda çalışan kamu kurumlarımızın, yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarımızla beraber genel istihdam politikasını değerlendiriyoruz. Mesleki eğitim kapasitesini değerlendiriyoruz. Gerek üniversitemizde ve gerekse meslek liselerimizde yeni açılacak bölümler ve özel sektör kuruluşlarımızın açacağı kursların genel değerlendirmesini yapıp önümüzdeki günlerde sürece yönelik planlamalar yapıyoruz" dedi.

İSTİHDAM GARANTİLİ KURSLAR
İş-Kur'un özellikle son dönemde istihdam garantili kursları olduğunu hatırlatan Vali Öz, "İşbaşında eğitimleri var. Bunun dışında sosyal amaçlı kurslar ve faaliyetler, meslek edindirmeye yönelik kurslar ve faaliyetlerimiz var. Ayrıca KOSGEB gibi kuruluşlarımızın girişimcilik eğitimleri ve destekleri var. Diğer Kalkınma Ajansı ve benzeri kurum ve kuruluşlarımızın da bu anlamda önemli destekleri var. İstihdam Kariyer ve Girişimcilik Etkinliğinin geçen yıl ilki düzenlenmişti. Bu yıl ikincisi yapılması düşünülen bu etkinlikte ilimizdeki kamu kurumlarımız, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızın işbirliği içersinde özel sektördeki firmalarımızın katılımıyla beraber iş arzını ve iş talebini bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Bu yılki çalışmalarda bu güne kadar 85 firma ile mutabakat sağlanmış 20 civarında kamu kurumumuz sivil toplum kuruluşumuz ve üniversitemizin stant açması söz konusu. Fuar zamanına kadar da 85 olan firma sayımızı 100'ün üzerine çıkararak daha fazla katılımı sağlamamız konusunda gayretlerimiz devam ediyor. Amacımız söylediğimiz gibi iş arzını ve iş talebini bir araya getirmektir. İş-Kur ve diğer kurumlarımızla beraber iş gücü ihtiyacını çeşitli anketlerle belirliyoruz. Bunu kamuoyuna da yayınlıyoruz. Bu fuarlarla bunları yüz yüze getirme imkanımız oluyor. Geleceğe yönelik il istihdam kurulu toplantılarımızın da altyapısını oluşturan planlamalarımızı da bu fuarda edindiğimiz intibalar da büyük fayda sağlayacaktır" diye konuştu.

FUARIN TANITIMINA YÖNELİK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILDI
Fuarın tanıtımına yönelik bugüne kadar önemli çalışmalar yapıldığını belirten Vali Öz, "İlgili firmalarımızla birebir görüşmeler yapıldı. En üst düzeyde katılımın ve en üs düzeyde yararın sağlanması için gayret göstereceğiz. İstihdam kariyer ve girişimcilik alanındaki yapacağımız etkinlikler bölgemizin istihdamına, işgücü arz ve talebinin bir araya gelmesine ve daha nitelikli iş gücünün oluşmasına katkıda bulunacaktır. Bölgemiz yatırım ve istihdam anlamında zor bir bölge, sanayi alanında zor bir bölge. buna rağmen güzel yatırımcılarımız var. Optimum bir ortamın oluşması için hammadde, nitelikli işgücü ve Pazar olması gerekiyor. bu anlamda yatırımcılarımızın desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yatırımcılarımızın önünü açacak her türlü tedbiri aldık ve almaya devam ediyoruz. İlimizde son yıllarda ağırlık kazanan sektör turizm ve hizmet sektörüdür. Bu anlamda nitelikli iş gücüne ihtiyacımız var. Kaliteli hizmete ve kaliteli kuruluşlara ihtiyacımız var. Önümüzdeki kış turizmi sezonuna hazırlıklı girebilmek için tüm kurumlarımızla beraber hizmet sektöründe turizm için nitelikli iş gücü yetiştirme ve istihdamı konusundaki çalışmalara hız vereceğiz. Son yıllardaki istihdam alanları ve Trabzon'un istihdam oranına baktığımız zaman hizmet sektörü ve ticaret alanındaki istihdam oranımız yüzde 60-65 seviyelerindedir. Bu oranın ticaret, finansman ve hizmet sektörüne kaydığını da göz önüne aldığımız zaman bu alanda biraz daha çalışmamız iş gücümüzün kalitesini ve niteliğini ve hareketliliğini sağlamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Vali Öz, toplum yararına çalışma projesi kapsamında Trabzon'da istihdam edilen kişi sayısının geçen yıl 800 kişi olduğunu, bu yıl aynı kapsamda 2 bin 50 kişinin istihdam edileceğini sözlerine ekledi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...