Kayıhan Osmanoğlu, 'Marmaray'da kurdele kesmek isterdik'

Kayıhan Osmanoğlu, 'Marmaray'da kurdele kesmek isterdik'

GÜNDEM Haberleri

Kayıhan Osmanoğlu, Marmaray'ın kendilerini oldukça gururlandırdığını belirtti. Osmanoğlu, "İçimi burkan şey, kurdele kesmek isterdik" dedi.

İstanbul'daki Marmaray projesinin tamamlanması ve hizmete açılması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan II. Abdülhamid Han'ın 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Marmaray'ın kendilerini oldukça gururlandırdığını belirtti. Osmanoğlu, "İçimi burkan şey, kurdele kesiminde bir aile büyüğümüzün olmamasıydı." dedi. nbsp;Kahramanmaraş'ın Elbistan Belediyesi tarafından düzenlenen 'Dedem Abdülhamid Han' konulu panele katılmak üzere ilçeye gelen II. Abdülhamid Han'ın 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, dedesi Abdülhamid Han'ı anlattı. Oldukça coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Osmanoğlu, burada yaptığı özel değerlendirmede, "Marmaray, Sultan Abdülmecit Han'ın projesiydi. Devlet büyüklerimizden Allah razı olsun. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, bakanlarımızdan ve tabiî ki aziz milletimizden, hepsinden Allah razı olsun. Herkesin katkısı vardı. Dualarla açıldı. Bizim için çok heyecan vericiydi. İnanılmaz derecede heyecanlıydık. Ben de oradaydım. Tabi biraz burkulduk yani gönül isterdi ki aile büyüklerimiz orada kurdele de kesebilsin. Ama olsun. Çok güzel bir başarıya imza atıldı. Bizim için gurur vericiydi." şeklinde konuştu. Marmaray'ın Osmanlı'nın ufkunu da ortaya koyduğunu aktaran Osmanoğlu, "Dedelerimizin bir hayaliydi. Bu hayal de gerçek oldu. Şahsım ve ailem adına hakikaten çok mutlu ve gururluyuz. Bizler için çok önemli işlere imza attılar Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız. Bu yüzden Allah nasip ederse inşallah ilerleyen projelerde de orada olmak isteriz." dedi. nbsp;


Osmanlı'yı doğru tanıtan dünya çapında film ve tiyatro oyunları için çalışmalar yaptıklarını aktaran Osmanoğlu, şunları söyledi: "Osmanlı denince çok hassasız. Hepimiz hassasız. Tabiî ki hepimiz gerçekleri öğrenmek istiyoruz. Çünkü malumunuz 80-90 senedir bizlere sürekli yanlış tarihi aktardılar. Maalesef okullarda olsun, bazı yazarlar olsun. Ama son 10 senedir Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın da desteğiyle bunlar bir şekilde yeni nesle uygun şekilde aktarılıyor. Dizileri ben aslında pek tavsiye etmiyorum. Çünkü yanlış anlatıldığına inanıyorum. Bizim tiyatro oyunumuz ve film hazırlığımız var şu anda. En kısa zamanda filmin tanıtımını yapacağız. Sanal alemde tanıtımlar yapılıyor, ama şimdilik yetersiz. En kısa zamanda Sultan Abdülhamid Han'ın film projesiyle başlayıp, diğer padişahları da anlatmak istiyoruz. Sadece kendi halkımıza değil, bütün dünyaya anlatmak istiyoruz. Bizim için önemli bir proje. Allah, inşallah bunu bizlere nasip eder."


Kısa süre önce Balkanlara düzenlenen gezi programına katılan Abdulhamit Han'ın torunu Kayıhan Osmanoğlu, oradaki insanların kendilerine "Burası sizlerin yeri bekliyoruz" dediklerini anlattı. Osmanoğlu şunları kaydetti: "Şöyle söyleyeyim, 110 sene sonra aileden biri ilk defa Balkanlara gitti. Balkanlar seyahati de bizim için çok önemliydi. Ve oradaki insanlarla iç içe girdik. Sayın Elbistan Belediye Başkanımızla da beraberdik. Balkanların tamamı olmasa da Saraybosna dışında tüm Balkanları gezdik, oradaki insanlarla bir araya gelip hasret giderdik. Dediler ki 'burası sizlerin yeri. Burada sizleri bekliyoruz.' Çok da güzel oldu. İnşallah önümüzdeki günlerde tekrar bir Balkan seferimiz olacak."


Bazı partilerde belediye başkanlığı için adının geçtiği yönündeki soruyu da cevaplayan Osmanoğlu, siyasete girme gibi bir amacının olmadığını belirtti. Osmanoğlu, "DAP'tan seçime gireceğim, Devleti Alî Partisi'nden..." diyerek zamanın kendilerine ne göstereceğini bilmediğini sözlerine ekledi.


Belediye Başkanı Durmuş Küçük ise Osmanlı'nın dünya tarihi için önemine vurgu yaptı ve bir şehzadeyi ağırladıkları için mutlu olduklarını söyledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...