İkinci el otomobil almak isteyenler dikkat

İkinci el otomobil almak isteyenler dikkat

GÜNDEM Haberleri

Oto galericiler, ikinci el otomobillerde kilometresi düşürülmüş araçlarla karşılaşma riskinin arttığına dikkati çekti.

Bursa Oto Galericileri Sitesi (Oto-Koop) Başkanı Rasim Hazar, yüksek kilometreli araçları ucuza satın alıp sayaçlara müdahale ederek yasa dışı yoldan kazanç sağlamanın yaygınlaştığı ve çeşitli şirketlerin yenilemek için çok sayıda hizmet aracını satışa çıkardığı yılın son aylarında bu tür dolandırıcılıkların daha da artabileceği uyarısında bulundu. Hazar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, piyasada son aylarda ikinci el otomobil bulmanın güçleştiğini, hemen herkesin, çeşitli şirketlerin genel olarak yıl sonunda satışa çıkardığı, filolarındaki eskiyen hizmet araçlarını beklediğini söyledi.
Özellikle bu araçların kilometrelerinin çok yüksek olduğuna dikkati çeken Hazar, bazı fırsatçıların yasa dışı olmasına rağmen "yüksek kilometreleri" düşürüp daha fazla kazanç elde etme yoluna gitiğini ve bu konuda tüketicilerin çok dikkatli olması gerektiğini anlattı. Hazar, aracın boyası ve kaportası kadar kilometre kontrolünün de son derece önemli olduğunu, tüketicilerin, satın alacakları aracı mutlaka ilgili yerlerde test ettirmeleri gerektiğini ifade etti. nbsp;
2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasına rağmen...
Kilometre düşürme işleminin, hemen herkesin kolayca ulaşabildiği bilgisayar yazılımlarıyla yapıldığı bilgisini veren Hazar, bazı kişilerin ağır cezaları bildiği halde bu riski göze aldığını, kimilerinin de nasıl bir cezaya muhatap olacağının farkında bile olmadığını bildirdi.


Bu işlemin cezasının ağır olduğunu vurgulayan Hazar, şunları kaydetti:


"Nitelikli dolandırıcılık kapsamında bunun 2 yıldan 7 yıla kadar varan hapis cezası var ama yaygın şekilde yapılıyor. O yüzden kullanılmış otomobil almayı planlayan tüketiciler, satın alacakları otomobili mutlaka yetkili yerlerde test ettirsin. Aksi halde, '50 bin kilometrede' diye satın aldıkları otomobil, 300 bin kilometrede çıkabilir."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...