Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Andre Rieu geliyor, 'Valsin Kralı'ndan klasik müzik ziyafeti

Andre Rieu geliyor, 'Valsin Kralı'ndan klasik müzik ziyafeti

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Onbinlerce kişiden oluşan kalabalık statlarda çalan tek klasik müzik sanatçısı, 29 Kasım'da bir konser vermek üzere Türkiye'ye geliyor.

İstanbul önemli bir müzik olayına mekan olmaya hazırlanıyor. Hollandalı keman sanatçısıAndre Rieu, 29 Kasım'da bir konser verecek. Her konserine 50-60 bin kişinin iştirak ettiği düşünülürse, 29 Kasım akşamı çok sayıda müziksever Rieu'yü izlemeye Sinan Erdem Spor Salonu'na gelecek. Birçok ödüle sahip keman ustası 'statlarda konser veren tek klasik müzik sanatçısı' olarak ün yapmış durumda. Rieu'nün özelliklerinden biri de, 1987 yılında kurduğu Johann Strauss Orkestrası ile birlikte, Strauss'un valslerine getirdiği farklı yorum. Bu sebeple de kendisine 'King of Waltz' (Valsin Kralı) deniyor. Ünlü müzisyenin onuruna, İngiltereli BSkyB gruba bağlı Sky Arts 2 kanalı, 30 Mart-14 Nisan 2013 arasında, ismini değiştirerek Sky Arts Rieu adını aldı. Kanal bu tarihlerde 24 saat, Rieu'nün konser ve belgesellerini yayınladı. 2012 Pollstar listesinde dünyanın en çok kazanan 12. müzisyeni olarak yer alan Rieu konserinin biletleri 190 ile 800 lira arasında değişiyor.
ESRA DEMiRKIRAN - TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...