BDP seçim stratejisini belirledi

/ Kaynak: İHA
BDP seçim stratejisini belirledi

Politika Haberleri  / İHA

BDP, yerel seçimlerde adaylarla ilgili stratejisini belirledi. BDP'de kadına şiddet uygulayan ve çok eşlilerin başvuruları kabul edilmeyecek.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), yerel seçimlerde adaylarla ilgili stratejisini belirledi. BDP'de kadına şiddet uygulayan ve çok eşlilerin başvuruları kabul edilmeyecek. nbsp;BDP bünyesinde faaliyet yürüten Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) sözcüsü Fatma Kaşan, yerel seçimlerde BDP'den aday olacaklarla ilgili belirlenen uygulamayı düzenlediği basın toplantısında açıkladı. BDP il binasında yapılan basın toplantısında yerel seçimlerde uygulanacak kriterleri anlatan Kaşan, BDP'nin daha önce hayata geçirdiği eşbaşkanlık sistemiyle kadının siyasette eşit düzeyde temsilini ve politik düşündürücü gücünü yakaladıklarını ifade ederek, bu uygulamanın yasallaştığına dikkat çekti. Türkiye'de geleneksel devlet eril siyasetinde önemli bir gedik açtıklarını ve eşbaşkanlık sistemini tüm partilerde hayata geçirmek üzere temel bir kadın hakkı olarak kazıldığını aktaran Kaşan, "Bu temelde 2014 yerel stratejimiz eş belediye başkanlığı modeli olacaktır. Kota kadın mücadelemiz de artık yeterli bir imkan olmaktan uzaktır. Geldiğimiz aşama ve yakaladığımız düzey göstermektedir ki, kadın mücadelemiz kota yerleriyle kendini sınırlandırmaktadır. Kota uygulamasıyla yakaladığımız güç ve birikim halkımızın yaygın bir biçimde kadın adaylıklarına dönük talepleri eş başkanlık sisteminin tarihsel bir gerçekliği olarak açığa çıkmıştır. Eş belediye başkanlığı yerel siyaset alanında büyük bir demokratikleşme hamlesi olarak köklü değişimleri sağlayacaktır. Tüm il, ilçe ve beldelerde eş belediye başkan adayları ile seçim çalışmalarına başlanacaktır" dedi.
Aday tespit sürecinde kadın özgürlükçü kriterlerin uygulandığını anlatan Kaşan, kadına şiddet uygulayanların adaylıklarının kabul edilmeyeceğini dile getirdi. Kaşan, "Kadına yaklaşım yurtseverlik ölçütüdür ilkesini tüm aday adaylarda gözeteceğiz. Aile ve sosyal yaşam düzeyinde kadın özgürlüğüne saygılı, kadına yönelik feodal, baskıcı ve gericiliğe karşı mücadeleci, yaşam tarzında politik ahlaki temsiliyeti geliştiren ve kadın özgürlük mücadelesini ideolojik temelde ele alan, belediyecilik iddiasını bu ölçüde ortaya koyan aday adayı kriterlerini ortaya koyacağız. Çok eşli olan, kadına şiddet uygulayan, kadına gayri ahlaki tutumu olan aday adaylarının başvuruları kabul edilmeyecektir" şeklinde konuştu.
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...