Muğla'da 10 ayda 6000 kaçak yakalandı

/ Kaynak: CHA
Muğla'da 10 ayda 6000 kaçak yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Muğla'da 10 ayda 212 yasadışı göçmen olayında, 5 bin 981 kaçak kurtarılırken, 64 yasa dışı kaçak göçmen organizatörünün yakalandığı bildirildi.

Muğla'da 2013 yılının ilk 10 aylık dönemde 212 yasadışı göçmen olayında, 5 bin 981 kaçak kurtarılırken, 64 yasa dışı kaçak göçmen organizatörünün yakalandığı bildirildi. Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Yalıçiftlik koyunda çok sayıda kaçağın bir tekne ile denize açılacağı ihbarı alındığı bildirildi. Bunun üzerine Sahil Güvenlik Botu TCSG-1 ile kaçakların yakalanması ve arama kurtarma çalışması başlatıldı. Yalıçiftlik açıklarında saat 06:50 sıralarında su hattı çizgisi fazla yüklemeden dolayı suyun altında kalan bir gulet tipi tekne tespit edildi. Yapılan kontrollerde 21 yolcu kapasiteli tekne içerisinde 81'i Suriye, 9'u Afganistan, 1'i İran, 75'i Myanmar ve 4'ü Türk vatandaşı olmak üzere toplam 170 kişi bindirildiği tespit edildi. Teknede bulunan göçmenler Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılarak, işlemleri yapılmak üzere Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edildiği öğrenildi.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...