Beşar Esad'dan barış şartı, 'Militanlara destek kesilsin'

Beşar Esad'dan barış şartı, 'Militanlara destek kesilsin'

DÜNYA Haberleri

Beşar Esad'dan barış şartı, 'Militanlara destek kesilsin'

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, gelecek ay Cenevre'de düzenlenmesi beklenen barış konferansı hakkında önemli bir açıklama yaptı. Esad, barış görüşmelerinde başarı sağlanmasının, 'muhalif gruplara yapılan desteğin sona ermesine bağlı olduğunu' belirtti. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, bugün başkent Şam'da BM Suriye özel temsilcisi Lahdar Brahimi ile görüştükten sonra açıklama yaptı.

Açıklaması Suriye devlet televizyonunda yayınlanan Esad, nbsp; Cenevre'de bu ay sonunda düzenlenmesi beklenen barış konferasından sonuç alınabilmesinin, 'muhaliflere destek veren ülkelere bağlı olduğunu' söyledi. nbsp;

Suriye devlet televizyonunda açıklaması yayınlanan Esad, "politik bir başarı elde edebilmek için teröristlere verilen destek durmalı ve destek veren ülkelere baskı uygulanmalı" dedi.

BM Suriye özel temsilcisi Lahdar Brahimi, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın başını çekmese de geçiş sürecinde rol oynayabileceğini açıklamıştı.

'BRAHİMİ GÖREVDEN ALINSIN' ÇAĞRISI
Bu açıklamadan rahatsız olan Suriye muhalefeti, Arap Birliği'ne çağrıda bulunarak, Brahimi'nin görevden alınmasını istemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...