Amerikan İstihbaratı savunmaya geçti

Amerikan İstihbaratı savunmaya geçti

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) üst düzey yetkilileri, milyonlarca telefonun dinlendiği yönündeki iddiaların tamamen asılsız olduğunu ifade etti.

Amerikan İstihbarat Direktörü James Clapper, Amerikan Temsilciler Meclisi'nin İstihbarat Komisyonu'nda yaptığı konuşmada, gizli servis içinde olduğu yaklaşık 50 yıldan beri siyasi liderlere ilişkin görünümlerin toplanan ve analiz edilen verilerin temel unsuru olduğunu ifade etti. Clapper, bu temel verilerin bir ülkenin siyasi rotasını öğrenmenin en iyi yolu olduğunu kaydetti. NSA Başkanı Alexander Keith de Amerikan gizli servisinin programını savunan bir konuşma yaptı. Keith, gizli servisin zor koşullarda, ABD'ye ve müttefiklerine olası saldırıları bertaraf etmeye hizmet ettiğini belirtti. Keith, "Bu ülke için çok daha önemli olan, bu ulusu saldırılardan koruyacak bir programı sonlandırmaktansa, eleştirilere maruz kalmak pahasına, bu ulusu korumak" dedi. 'Avrupa da bizi gözetliyor' Keith ve Clapper konuşmalarında, ABD'nin de Avrupa tarafından dinlendiğini öne sürdüler. Bu iddia, Almanya Federal Haber Alma Kurumu (BND) Başkanı Gerhard Schindler tarafından yalanlandı. Çarşamba günü Almanya'dan iki üst düzey yetkili, Washington'da Amerikan gizli servisi yetkilileriyle bir araya gelecek. Berlin'den, görüşmede Almanya Başbakanı Merkel'in dinlendiği iddiasına yönelik daha geniş bilgi alınacağı bildirildi. Almanya'dan gidecek delegasyonda, Alman İstihbarat Koordinatörü Günter Heiss ve Merkel'in dış politika danışmanı Christoph Heusgen yer alıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...