Lufthansa, rekor kırdığı Türkiye'de daha da güçlenecek

Lufthansa, rekor kırdığı Türkiye'de daha da güçlenecek

Ekonomi Haberleri

Alman havayolu şirketi Lufthansa, yabancı havayolu şirketi olarak Türkiye pazarındaki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Lufthansa, genişletilen Airbus A320 filosu, yeni koltuklar, Frankfurt ve Münih havalimanlarında Türk yolculara sunulacak transfer kolaylıkları ile dikkat çekiyor. Lufthansa'nın üst düzey yöneticileri İstanbul'da basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Lufthansa Satın Alma ve Gelirler Yönetim Kurulu Üyesi Jens Bischof, Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Satış ve Hizmetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Carsten Schaeffer ile yeni Türkiye Genel Müdürü Stefan Löcherbach yer aldı.

'FARKLILIK YAŞATACAĞIZ'
Les Ottomans Hotel'de düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Lufthansa Satın Alma ve Gelirler Yönetim Kurulu Üyesi Jens Bischof, Lufthansa Havayolları'nın Türkiye pazarındaki konumunu güçlendirmeyi hedeflediğini belirterek, "Lufthansa, genişletilen Airbus A320 filosu, yeni koltuklar, Frankfurt ve Münih havalimanlarında Türk yolculara sunulacak transfer kolaylıkları ile farklılık yaşatacak. Türkiye'deki faaliyetlerimiz bizim için çok önemli.

'TÜRKİYE'DE ÇETREFİLLİ ORTAMDA ÇALIŞMAK ÖNEMLİ'
Burada hizmet vermekten gurur duyuyoruz. Stefan, Lufthansa Türkiye Genel Müdürlüğü görevine yaklaşık 2 ay önce başladı. Türkiye'de çetrefilli bir ortamda çalışması çok önemli" dedi.

''ÇETREFİLLİ ORTAM''A AÇIKLIK
Bischof, ''Çetrefilli ortam'' derken tam olarak neyi kastettiniz acaba? Pazar payını mı?'' sorusuna da, ''Stefan 22 yıldır bizle çalışıyor. Kendisini Suudi Arabistan Riyad'daki başarıları sonrası Lufthansa Türkiye Genel Müdürlüğü görevine aldık. Çetrefilli derken Türkiye'deki piyasa koşullarını kastettim. Burada THY gibi sürekli kendini yenileyen bir firma var biz de öyle tabii'' yanıtını verdi.

'İSTANBUL'DA TRAFİĞİN NE KADAR YOĞUN OLDUĞUNA TANIKLIK ETTİK'
Şirket Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırmak içinse 3. havalimanının açılmasını bekliyor.

Bischof, ''İstanbul'a yapılacak 3 . havalimanı için planlarınız neler? Yatırımlar artacak mı?'' sorusuna ise, ''İstanbul'a 3. havalimanı yapılacak olması tabii ki çok iyi bir gelişme. Bölgesel kalkınma için de çok önemli. Ancak Atatürk Havalimanı'ndan buraya gelene kadar trafiğin ne kadar yoğun olduğuna tanıklık etttik. Altyapı çok önemli. 3. havalimanına yönelik yatırımlar elbet olacaktır ancak bunun için bir şeyler söylemek henüz erken'' yanıtını verdi.

'SÜREKLİ YENİ YOLCU REKORLARINA İMZA ATTIK'
Türkiye'nin Lufthansa için çok önemli ve geniş bir pazar oluşturduğunu ve İstanbul, Ankara ve İzmir'de sürekli yeni yolcu rekorlarına imza attıklarını ifade eden Beschof, Türk yolculara şirkete gösterdikleri sadakat için teşekkür ederek, 2014 Yaz tarifesi çerçevesinde İstanbul-Frankfurt hattına konulacak yeni seferlerde İstanbul çıkışlı günlük sefer sayısının 7'ye yükseltileceğini açıkladı.

'500 MİLYON ÖĞÜN İKRAMDA BULUNDUK'
Jens Bischof, Cumhuriyetin 90. yıldönümünü kutlayarak, "Lufthansa sadece bir havayolu şirketi değil. Bizim havacılıkla ilgili birçok faamiyetimiz var. Esas aldığımız konu ise müşteri memnuniyeti ve konfordur. Şirketimiz de Avrupa'daki en büyük filoya sahip. 600 uçak bulunan geniş bir filoya sahibiz. Bunun dışında yolcularımıza geçen yıl 500 milyon öğün ikramında bulunduk. Yine geçen yıl, 1.8 milyon kargo taşımacılığı gerçekleştirdik. Önümüzdeki yaz İstanbul'dan Almanya'ya ve çeşitli ülkelere yaklaşık günlük 100 uçuşumuz olacak. Bu rakamları daha da artırmayı hedefliyoruz. Bizler, mümkün olan her türlü ihtiyaca cevap vermeye çalışan bir havayolu şirketiyiz. Okyanus ötesi uçuşlarımızda yakında internet ve televizyon hizmeti de vermeye başlayacağız" şeklinde konuştu.

Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Stefan Löcherbach ise bu yıl bazı yeni uygulamalar başlattıklarını, Türkiye çıkışlı uçuşlarda yolculara Türk yemekleri sunulmasının da bunların arasında yer aldığını belirterek, yeni hizmetlerle Lufthansa'nın Avrupa'nın lider havayolu şirketi olarak ulaşmış olduğu konumu daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

'PREMIUM ECONOMY CLASS' UYGULAMASI
Lufthansa Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Satış ve Hizmetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Carsten Schaeffer ise sürekli olarak yeni ürün ve hizmetlere yatırım yaptıklarını ifade ederek, şu açıklamayı yaptı:

"Yeni first ve business class kabinlerinin yenilenmesi, uçakta Internet erişimi sağlayan 'FlyNet Sistemi'nin kurulması, uzun menzilli uçuşlar için aktarma yapılan uluslararası havalimanlarında yeni yolcu salonları açılması da bu yenilikler arasında yer alıyor. Ayrıca yakın gelecekte uzun menzilli uçuşlarda yeni bir 'Premium Economy Class' uygulamasını başlatacak ve kısa mesafe uçuşlarında uçak içi eğlence olanakları sunacağız."

2013/2014 KIŞ TARİFESİNDE DAHA FAZLA VARIŞ NOKTASI
Schaeffer, Lufthansa ve Germanwings'in önümüzdeki Kış tarifesinde uçuş ağını genişleteceğini, iki havayolu şirketinin sunulan toplam kapasitesinin yüzde 1.1 oranında artırıldığını akrararak, şöyle devam etti:

"Kapasite artışı ağırlıklı olarak seferlerde daha büyük uçaklar kullanılacak olmasından kaynaklanıyor. Lufthansa, müşterilerine Germanwings işbirliğiyle 81 ülkede toplam 211 varış noktasını kapsayan, daha geniş bir uçuş ağı sunuyor. Bu varış noktalarının 199'una Lufthansa ile bağlantı sağlanırken, Germanwings' in uçuş ağında Avrupa, Yakındoğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde 64 varış noktası bulunuyor. Önümüzdeki kış aylarında Lufthansa ve Germanwings kabin görevlileri her hafta 12.162 uçuşla yolcularını ağırlayacaklar. İstatistiksel olarak dünya genelinde her 50 saniyede bir Lufthansa veya Germanwings uçağı kalkış yapmış olacak.

Lufthansa Şirketler Grubu bünyesindeki tüm havayolu şirketleri (Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Germanwings ve Swiss) dört kıtada, 106 ülkede toplam 274 noktaya uçuş düzenleyecek. Şirketler grubu bünyesindeki havayolu şirketleri uçuş ağlarını karşılıklı olarak çok sayıda ortak seferle destekliyor ve her hafta toplam 19.798 uçuşla yolcularını konforlu ve güvenli bir şekilde varış noktalarına ulaştırıyorlar. Lufthansa'nın yeni kış tarifesi 27 Ekim 2013 Pazar günü yürürlüğe girdi ve 29 Mart 2014 Cumartesi gününe kadar geçerli olacak."

59 ADET ULTRAMODERN UÇAĞA ONAY
Carsten Schaeffer, Lufthansa Denetleme Kurulu'nun 59 adet ultramodern uçak alımı için onay verdiğini ve Lufthansa Grubu'nun filosuna 34 adet Boeing 777-9X ve 25 adet Airbus A350-900 uçağı katılacağını belirterek, "İlk uçağın teslimatı 2016 yılında gerçekleşecek. Daha önce satın alınmış olan Boeing 747-400 ve Airbus A340-300 uçakları ise 2025 yılından itibaren kullanılmayacak.

LİSTE FİYATIYLA 14 MİLYAR EURO
Yeni uçak alımları ağırlıklı olarak Lufthansa'nın mevcut filosunun yenilenmesi amacıyla gerçekleşiyor. Lufthansa Grubu'nun vermiş olduğu yeni uçak siparişlerinin toplam değeri, liste fiyatıyla 14 milyar Euro tutuyor ve Almanya'nın tarihinde tek bir özel sektör kuruluşu tarafından bugüne kadar yapılmış en büyük toplu yatırım niteliği taşıyor" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...