Diego Costa, 'İspanya'da daha değerli hissediyorum'

Diego Costa, 'İspanya'da daha değerli hissediyorum'

SPOR Haberleri

İspanya Milli Takımı'nı seçerek zor bir karar aldığını ve anlayış beklediğini söyleyen Diego Costa, İspanya'da kendini daha değerli hissettiğini vurguladı.

Brezilya Milli Takımı 'nda bu yıl iki hazırlık maçı oynamasına rağmen İspanya Milli Takımı 'nı seçme kararı alan Diego Costa, "İspanya bana her şeyi verdi" dedi. İspanya'da futbol gündeminin ilk sırasında yer alan Diego Costa, neden İspanya Milli Takımı'nı seçtiğini Atletico Madrid 'in resmi internet sitesinde yayınlanan bir videoda anlattı. İspanya'da kendini çok daha değerli hissettiğini dile getiren Costa, "Tüm olanlardan dolayı çok zor bir seçim oldu. Futbolcu olarak doğduğum ve bana her şeyi veren ülke İspanya. Baktım, gördüm, tekrar düşündüm ve en iyisinin İspanya olduğuna karar verdim çünkü her şeyi burada yaptım. Hayatta elde ettiğim her şeyi bana bu ülke verdi. Özel bir sevgim var" ifadelerini kullandı.

İspanya'yı tercih etmesinin Brezilya'dan vazgeçtiği şeklinde algılanmaması gerektiğini söyleyen Costa, "Umarım insanlar beni anlar. Ben hiçbir zaman Brezilya'dan vazgeçmedim ve konuya bu şekilde yaklaşmadım. Basit bir şekilde, tüm kariyerimi burada yaptım ve kendimi burada değerli hissediyorum. Çok çok ağır bir karar aldım. Çok düşündüm. Brezilya'da ailem var ve orada doğdum. Tanrı bana bağışlarsa, futbol kariyerimi bitirdiğimde yaşamak için oraya dönmek istiyorum. Umarım insanlar anlayışla karşılar ve saygı gösterir çünkü benim için çok zor bir karar oldu" açıklamasında bulundu.

İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente Del Bosque ile görüşmesini de anlatan Costa, "Hocamıza çok açık söyledim. Benim için önemli olan takım. Eğer aldığı kararın takım için iyi olduğuna inanıyorsa, ben sevinirim. Bir futbolcu ve bir insanın hayatındaki en büyük şeylerden biri bu formayı savunmaktır. Ne kadar süre oynarsam oynayım her şeyimi vereceğim çünkü ben öyleyim. Bu zamana kadar çalıştığım her kulüpte herşeyimi verdim. Milli takım için de öyle olacak" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...