4 başörtülü vekil bugün Meclis'te

4 başörtülü vekil bugün Meclis'te

GÜNDEM Haberleri

AK Partili 4 kadın milletvekili Meclis'e ilk defa başörtülü olarak gelecek. Bu sebeple AK Partili vekiller de tam kadro Meclis'te olacak.

Hac farizasını yerine getiren AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey de Meclis'e başörtüsüyle gireceğini açıkladı. Böylelikle Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ve Konya Milletvekili Gülay Samancı'nın ardından o da bugün Meclis'e başörtülü olarak girecek vekiller arasında yer aldı. Hacda taktığı başörtüsünü artık çıkartmayacağını söyleyen Şahkulubey, verdiği bu karara en çok annesinin sevindiğini vurguladı. Kararı verirken hiçbir dış etkenden etkilenmediğini ifade eden Şahkulubey, "Başımı örtmemle bu konuda beni destekleyeceklerin olacağı gibi, karşı çıkacakların da olduğuna inanıyorum. Ancak bu kararıma herkesin saygı göstermesini bekliyorum" diye konuştu. AK Parti'li kadın vekiller, başörtülü olarak gelecekleri Genel Kurul için birlikte hacca gittikleri TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener'in yöneteceği oturumu tercih etti.Bunun için AK Parti'de adeta teyakkuz ilan edildi ve tüm milletvekillerinin Meclis'te olmaları istendi. Ayrıca AK Parti grup başkanvekilleri hukukçu milletvekilleri ile bir toplantı gerçekleştirildi ve CHP'nin muhtemel itirazlarına verilecek cevaplar hazırlandı.
Öte yandan, başını örtecek AK Partili milletvekillerinin bu kararlarını hacca gitmeden önce grup yönetimine ilettikleri öğrenildi. Grup Başkanvekilleri de bu kararlarına saygı duyacaklarını ve destekleyeceklerini dile getirdiler. Grup Başkanvekilleri kadın vekillere ayrıca içtüzükte başörtü engeli olmadığını ifade ettiler.
Bugün Meclis'e başörtülü gelecek vekillerle ilgili AK Parti cephesinden yapılan açıklamalar şöyle: Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "1999'da 'dışarı, dışarı' diye bağıran DSP'lileri hatırlıyorsunuz. Merhum Ecevit'in tarihi hatasıdır. Yüzde 22 ile koalisyonun büyük ortağı olurken, 3 yıl sonra bu halk yüzde 1'e düşürmüştür DSP'yi. CHP'nin bundan da ders çıkarması gerek" ifadelerini kullandı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: Başörtülü vekillere engel olamaya kimsenin gücü yetmez. Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş: Meclis'te usul tartışması açılırsa cevabını veririz, eğer saldırıya geçerlerse biz de saldırıyı püskürtürüz.
Yücel KAYAOĞLU


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...