CHP ikiye bölündü

CHP ikiye bölündü

Politika Haberleri

Ulusalcılar, Laikliğe sahip çıkmayacaksak dükkanı kapatıp gidelim. Yenilikçiler, Görmezden gelelim, ekmeklerine yağ sürmeyelim

Ulusalcı kesim başörtülü vekillere 1999'da DSP'nin gösterdiği gibi sert bir tepki göstermemeyi düşünürken, yenilikçi isimler ise bu konuda hiçbir tepki verilmemesini istedi. CHP grubu dün başörtülü milletvekilleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere basına kapalı olarak toplandı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun katılmadığı toplantıda ulasalcı kanatta adına söz alan Birgül Ayman Güler, başörtüsüyle Meclis Genel Kurulu'na girmenin bir özgürlük konusu olmadığını belirterek, "Bu son nokta. Buna da izin verirsek dönüşüm tamamlanmış olur. Eğer laikliğe sahip çıkmayacaksak dükkanı kapatıp gidelim" dedi. Ulusalcı başka bir isim Süheyl Batum ise, "Genel Başkan çıksın kürsüden konuşsun. Tavrımızın en üst düzeyde cevap bulması gerekiyor" görüşünü dile getirdi. CHP'nin yenilikçi milletvekilleri ise ulusalcıların aksine başörtüsü ile tavır almayı doğru bulmadıklarını dile getirdiler. Binnaz Toprak "Biz bu olayı görmezden gelelim. Toplumun yüzde 75-80'i 'istiyorlarsa başlarını örtsün' diyorlar. O nedenle bizim buna tepki koymamız ekmeklerine yağ sürmek olur"dedi.
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise, "Başörtüsü takmak özgürlük değil, hatta bir özgürlükten vazgeçmektir. Saçını açma özgürlüğünden vazgeçmektir. AKP'nin bu oyununa alet olmayacağız" dedi.
Şükran KABAN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...