Trabzonspor savunmada mecburi değişime gidiyor

/ Kaynak: İHA
Trabzonspor savunmada mecburi değişime gidiyor

SPOR Haberleri  / İHA

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, savunmada mecburi değişime gidiyor. Akçay, Elazığspor maçında kadroyu defans kurgusuna göre belirleyecek

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, savunmada mecburi değişime gidiyor. Akçay, Elazığspor maçında kadroyu defans kurgusuna göre belirleyecek. Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında deplasmanda Kasımpaşaspor'a 3-2 mağlup olan Trabzonspor, söz konusu maça kadar ligin en az gol yiyen takımı olarak ilk sırada yer alıyordu. Ancak yenen 3 golün ardından bu unvanını kaybeden Karadeniz ekibi, Mustafa Yumlu'nun ardından Aykut Demir'nde kırmızı kart görerek cezalı duruma düşmesiyle savunmada sıkıntı yaşamaya başladı.Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, son iki haftada savunma oyuncularının görmüş olduğu kırmızı kartlar nedeniyle, müsabaka esnasında eksik kalmaları nedeniyle yapılan antrenmanlarda futbolcularını ikaz ederken Mustafa Yumlu ve Aykut Demir'in yokluğunda sahaya süreceği kadro üzerinde strateji geliştirmeye başladı. Cezalı iki oyuncunun da yerli olması nedeniyle Elazığspor maçında sahaya süreceği kadroyu savunma kurgusuna göre şekillendirmeyi planlayan Akçay, savunmanın soluna Olcan Adın veya Kadir Keleş ikilisinden birini yerleştirmeyi planlıyor. Sezon başında savunmanın solunda Olcan Adın'a görev veren Akçay, son haftalarda bu bölgede Aykut Demir'i kullanmıştı. 1461 Trabzon'da savunmanın solunda görev yapan Kadir Keleş de bu bölgede görev yapabilecek isimler arasında bulunuyor.

COLMAN'I TAM HAZIR İSTİYOR
Bordo-mavililerde yaşanan kadro sıkıntısı nedeniyle oldukça zorlanacağı gözlenen Akçay, 6 yabancı oyuncu sınırlaması nedeniyle son haftalarda görev verdiği isimlerden birini kadroya alamayacak. Geçtiğimiz hafta sakatlığı bulunan Colman, Adrian ve Alanzinho'yu kadroya almayan Akçay, Elazığspor maçında da bu isimleri kontenjan sorunu nedeniyle alamayabilir. Akçay'ın Adrian'a forma vermesi halinde ise performansından memnu olmadığı sürpriz bir ismi kadroya alamayabilir. Bu ismin kim olacağı noktasında henüz karar vermeyen Akçay'ın hafta içinde yapılacak olan antrenmanlar sonrası bu kararını vereceği öğrenildi. Uzun süren sakatlığının ardından takımla birlikte çalışmalara başlayan Trabzonspor'un Arjantinli oyuncusu Gustavo Colman'ı, teknik direktör Mustafa Akçay, geçtiğimiz hafta Kasımpaşaspor maçında olduğu gibi bu hafta da oynanacak olan Elazığspor maçında riske etmek istemiyor. Kulüp doktoruyla sürekli görüşme halinde olan Akçay, Colman'ı tam olarak iyileşmesini, hem fizik hemde kafa olarak hazır bir şekilde dönmesini bekliyor. Arjantınli oyuncunun bir aksilik yaşanmaması hlinde Elazığspor maçında forma giymeyeceği, UEFA Avrupa Ligi'nde ise Polonya temsilcisi Legia Warszawa takımıyla oynanacak olan maçta büyük bir olasılıkla formasına kavuşması bekleniyor.
SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...