Dünyanın en güçlü listesinde Obama'yı geçti

/ Kaynak: İHA
Dünyanın en güçlü listesinde Obama'yı geçti

DÜNYA Haberleri  / İHA

Forbes Dergisi'nin her yıl yayınladığı dünyanın en güçlü kişileri listesinin bir numarası, bu yıl Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin oldu.

72 kişilik listenin geçen yıl bir numarada olan Obama'yı geride bırakan Putin, Rusya'daki kontrol ve nüfuzunu artırarak "kişisel güç dinamiklerini" değiştirdi. Putin'in halefi Dmitry Medvedev ise 53. sırada bulunuyor. Dergi, Suriye krizindeki tepkisizliği ve muhalefetle yaşadığı bütçe krizi nedeniyle Obama'nın bu yıl ikinci sıraya gerilediğini belirtti. Listeye girmek için gereken kriterler arasında güçlü insanların yönettiği kişi sayısı, servetleri ya da yönettikleri para miktarı, söz sahibi oldukları alanlar ve dünya çapındaki gelişmeler üzerindeki etkileri yer alıyor. Çin Halk Cumhuriyeti Başkanı Şi Cinping listenin üçüncü sırasında, Papa Francis dördüncü, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ise beşinci sırada yer alıyor.
EN ZENGİN EN GÜÇLÜ DEĞİL
Forbes'in en zenginler listesinde birinci sırada yer alan Microsoft'un kurucusu Bill Gates, en güçlüler listesinde ise 6. sırada bulunuyor. ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke 7. sırada. Listedeki en yaşlı isim olan 89 yaşındaki Suudi Kralı Abdullah 8. sırada. Kralı, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi takip ediyor. Listenin 10. sırasında ABD'li süpermarket zinciri Wal-Mart'ın CEO'su Michael Duke yer alıyor. Genelde siyasi liderler ve iş adamlarının yer aldığı listenin 67. sırasında ise ilginç bir isim yer alıyor. Dünyanın en güçlü uyuşturucu kaçakçısı olarak gösterilen ve Meksika'dan ABD'ye sokulan uyuşturucu madde trafiğinin yüzde 25'inde sorumlu olduğu tahmin edilen Sinaloa kartelinin lideri Joaquin Guzman Loera.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...