28 Şubat Davası'nda 27. duruşma başladı

/ Kaynak: AA
28 Şubat Davası'nda 27. duruşma başladı

GÜNDEM Haberleri  / AA

28 Şubat dönemine ilişkin, 103 sanığın yargılandığı davanın 27. duruşması başladı.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katılıyor. Dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı duruşmada hazır bulunmuyor. Sanık Emekli Tümgeneral Kenan Deniz'in avukatı, müvekkilinin tutuksuz yargılanması talebiyle mahkemeye dilekçe sundu.
Duruşmanın başladığı sırada, Meral Erdoğan isimli bir izleyicinin, fotoğraf çektiği görüldü. Heyetin bulunduğu bölüme çağrılan Erdoğan'a, Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal, "Neden fotoğraf çektiğini" sordu. Erdoğan da nbsp;"Fotoğraf çekmenin yasak olduğunu bilmiyordum. Mahkeme salonundaki nbsp;'Adalet Mülkün Temelidir' yazan kürsüyü çekmek istedim. Ancak uyarılınca çekmekten vazgeçtim" dedi. Köksal'ın "Makinanın flaşı patlamış" demesi üzerine, Erdoğan "kendiliğinden patlamış olabilir" cevabını verdi. Meral Erdoğan'ın salonda fotoğraf çekme teşebbüsüyle ilgili Cumhuriyet savcılığına yazı yazılmasına karar veren mahkeme, Erdoğan'ın telefonunun da incelenmek üzere savcılığa teslim edilmesini ve duruşma salonundan çıkarılmasını kararlaştırdı.


"Kaş, göz işareti yapmadım"
Müşteki vekili avukat Hüsnü Turan, duruşma salonunda bulunan emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'nun kendisine bakarak birşeyler not ettiğini, kaş, göz işaretleri yaptığını iddia ederek, "Bunu tehdit olarak algıladım. Notlarının kontrol edilerek, gereği yapılsın" dedi. Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal'ın bunun üzerine Ceylanoğlu'na, "Not alıyor muydunuz?" diye sordu. Ceylanoğlu da "Ben o şahısla ilgili bir not tutmadım. Ama tuttuğum bir not var. Duruşmanın seyri ve mahkemenin seyriyle ilgili tuttuğum notlar var, bunları mahkemeye verebilirim" dedi."Avukata kaş, göz işareti yaptınız mı?" sorusuna ise Ceylanoğlu, "Hayır" cevabını verdi. Ceylanoğlu'ndan not tuttuğu kağıtları alan Köksal, bunu sesli bir şekilde okudu. Kağıtlarda, Avukat Hüsnü Turan ile ilgili herhangi bir yazının bulunmadığı belirlendi. Mahkeme, fotokopisi alındıktan sonra Ceylanoğlu'nun notlarının, kendisine teslimine karar verdi. Bu sırada söz alan Ceylanoğlu, "Aslını alın" dedi. Duruşma, savunmasını tamamlayan Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı emekli Albay Hüsnü Dağ'ın çapraz sorgusuyla devam ediyor
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...