Ahmet Kaya, Serdar Ortaç'ın peşini bırakmıyor

Ahmet Kaya, Serdar Ortaç'ın peşini bırakmıyor

MAGAZİN Haberleri

Serdar Ortaç, sahnede şarkısını söylerken Ahmet Kaya posteri açıldı. Ardından tıpkı o gün gibi kendisine de çatal, taş ve pet şişe fırlatıldı.

Yıl: 1999… Protest türkücü Ahmet Kaya, İstanbul'da Magazin Gazetecileri Derneği'nin (MGD) gecesinde ödül alıyor. "Kürtçe klip çekmek istiyorum" diyor. Bu sözler üzerine salon karışıyor. Aralarında Serdar Ortaç'ın da olduğu bir grup Kaya'ya yoğun tepki gösterip çatal bıçak fırlatıyor...Şarkıcı Serdar Ortaç, son yıllarda bu linç teşebbüsüne katılmış olmaktan duyduğu üzüntüyü dile getirip, "Çok pişmanım. 1999'da bırakın Kürtçe şarkı söylemeyi, yolda Kürtçe konuşulamıyordu bile. Ben de genç ve cahildim. Bir anda gaza gelip Onuncu Yıl Marşı'nı okumaya başladım. Bugün aynı şey olsa böyle bir tepki asla göstermem" diyor. 14 yıl sonra önceki gün Manisa… Serdar Ortaç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliğinde sahneye çıkıyor. Ancak Ahmet Kaya özrü yeterli olmuyor. Ortaç, 'Karabiberim' şarkısını söyleyeceği sırada bir kişi Ahmet Kaya posteri açınca seyirciler arasında arbede çıkıyor. Sahneye atılan taş, bir dansçıyı yaralarken Ortaç, "İkinci taş gelene kadar şarkı söylemeye devam edeceğim" diyor ancak çatal, taş, pet şişe gelmeye devam ediyor.
"Beş dakika ara veriyorum" diyen Ortaç, sahneden inerek aracına binip, otelinin yolunu tutuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...