Galatasaray'a Fransız antrenör

/ Kaynak: İHA
Galatasaray'a Fransız antrenör

SPOR Haberleri  / İHA

Galatasaray Basketbol Altyapısı ve A2 Takımı antrenörlüğüne eski Fransız basketbolcu Alain Digbeu getirildi.

Galatasaray Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, Digbeu ile yapılan anlaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Türkiye'de bir ilke imza attıklarını belirten Özyer, "Alain Digbeu ile hem bireysel oyuncu geliştirme koçu olarak, hem de A2 Takımı antrenörü olarak anlaştık. Şu an için Ümitler-A2 kategorisi olmamasına rağmen Galatasaray Basketbol Şubesi olarak A2 Takımımızı kurduk, böyle bir uygulamayı başlatmak istiyoruz. Alain, Euroleague ve Milli Takım seviyesinde önemli işler yaptı. Barcelona, Real Madrid, ASVEL gibi takımlarda forma giydi. Çok tecrübeli biri, vizyonu var. Onun bu vizyon ve tecrübesini altyapımızdaki kız ve erkek oyuncularımıza aktarmasını istiyoruz. Ona hoşgeldin diyorum. Aklımızda birkaç yenilik daha bulunuyor. Bunlarla birlikte altyapımızda da önemli hamleler yapmayı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.
ÖZYER: "ALTYAPIDA BAŞKA HAMLELERİMİZ DE GELECEK"
A2 takımının kurulmasındaki amacı da açıklayan Özyer, "Genelde altyapıdaki gençler seviyesinden sonra A Takım ile arada fiziksel bir boşluk oluyor. O yaş grubundaki çocuklar birden A Takıma çıkamıyorlar. Bu boşluğu doldurma adına Türkiye Basketbol Federasyonu'na projemizi verdik. Bu konuda bizi destekleyen kulüpler de var. Bu sene resmi olarak A2 ligi yapılamayabilir belki, ama Galatasaray olarak ilk adımı biz atıyoruz. Özel turnuvalar gerçekleştirerek lisans almakta zorlandığımız bazı oyuncularımıza maç oynama şansını bu haliyle vereceğiz. Türkiye'de önemli bir değişiklik olacak. Alain Digbeu'nun ve diğer altyapı koçlarımızın bu sistemi kabul ederek çalışmasıyla beraber çocukların fundemantallarını bireysel olarak ilerletmeyi planlıyoruz. Bunun da meyvelerini önümüzdeki sezonun başında göreceğimizi düşünüyorum. Tekrar hayırlı olsun. Altyapıda başka hamlelerimiz de gelecek" dedi.
DIGBEU: "TECRÜBELERİM GENÇLERE YARDIMCI OLABİLİR"
Galatasaraylı yöneticilere ve Murat Özyer'e teşekkür eden Digbeu ise, "Çok heyecanlıyım. Altyapıya yeni bir boyut katmaya çalışacağım. Avrupa'da birçok ülkeyi gezip basketbol oynadım. Tecrübelerimin gençlere yardımı olabilir. Hedefimiz de bu, çocukları yönlendirmek. Onlarla iyi iletişim kurup bir ağabey olmalıyım. Bu şekilde umarım güzel işler yapacağız" ifadelerini kullandı.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...