Putin dünyanın en etkili kişisi oldu

Putin dünyanın en etkili kişisi oldu

GÜNDEM Haberleri

Forbes dergisinin her yıl yaptığı "dünyanın en etkili kişisi" listesinde bu yıl ilk sırada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yer aldı.

ABD'de yayınlanan dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes'un dünyanın en güçlü isimlerini sıraladığı listede bu yıl, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Barack Obama'yı geride bırakarak, dünyanın en güçlü kişisi seçildi. ABD Başkanı Barack Obama bu yıl 2. sıraya gerilerken; 3. sıraya Çin Devlet Başkanı Şi Cinping yerleşti. 4. Papa Franciscus, 5. Almanya Başbakanı Angela Merkel, 6. Bil Gates oldu. Forbes, Rusya Devlet Başkanı Vladirmir Putin'in birinci seçilmesi kararını, Putin'in Suriye'deki kimyasal silahların imhası ve eski Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı (National Security Agency-NSA) çalışanı Edward Snowden'ın gizli belgeleri açıklaması konularında Obama'dan daha etkili olması nedeniyle aldığını açıkladı.Forbes, Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Rusya üzerindeki kontrolünü sağlamlaştırdığını da belirterek, Obama'nın ikinci kez seçilmesine karşın ABD'deki iktidarında güç kaybı yaşadığına dikkat çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...