Anayasa Mahkemesi vatandaşı haklı buldu, 'Van'da devlet suçlu'

Anayasa Mahkemesi vatandaşı haklı buldu, 'Van'da devlet suçlu'

GÜNDEM Haberleri

Van depreminde Bayram Otel'de hayatını kaybeden Selman Kerimoğlu'nun ailesine hayat hakkını ihlal ettikleri gerekçesiyle 20 bin lira tazminat ödenecek.

Dönemin Van Valisi ve AFAD yetkilileri, Van depreminde Bayram Otel'de hayatını kaybeden Selman Kerimoğlu'nun ailesine hayat hakkını ihlal ettikleri gerekçesiyle 20 bin lira tazminat ödeyecek.9 Kasım 2011'den yıkılan Bayram Otel'de ölen Selman Kerimoğlu'nun ailesinin olayda ihmali olduklarını iddia ettikleri dönemin Van Valisi Münir Karaloğlu ve AFAD yetkilileri hakkında açtıkları manevi tazminat davası Anayasa Mahkemesi tarafından karara bağlandı. Olayda dönemin Van Valisi ve Afad yetkililerini 20 bin lira manevi tazminat ödemelerine hükmeden Anayasa Mahkemesi kararın gerekçesinde ise, Anayasa'nın 17'nci maddesinde düzenlenen yaşam hakkı kapsamında, devletin yetki alanında bulunan hiçbir bireyin yaşamına kasıtlı ve hukuka aykırı olarak son vermeme yükümlülüğü bulunduğu, devletin ayrıca tüm bireylerin yaşam hakkını gerek kamusal makamların, gerek diğer bireylerin, gerekse kişinin kendisinin eylemlerinden kaynaklanabilecek risklere karşı koruma yükümlülüğü altında olduğuna vurgu yaptı. Yargıtay'ın "Soruşturmaya yer yoktur" kararını da bozan Anayasa mahkemesi, kararda devletin, bireyin maddi ve manevi varlığını her türlü tehlikeden, tehditten ve şiddetten korumakla yükümlü olduğuna işaret etti.?Anayasa Mahkemesi sonuç olarak "Yaşam hakkının usuli boyutunun ihlali" sebebiyle ölen Selman Kerimoğlu'nun eşi ve 3 çocuğuna birlikte takdiren toplam 20 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi.?Bayram Oteli'nin enkazı altında kalan 24 kişi hayatını kaybetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...