Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünya estetik için Türkiye'ye geliyor

/ Kaynak: İHA
Dünya estetik için Türkiye'ye geliyor

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Türkiye'ye sağlık turizmi kapsamında her yıl yurt dışından 250 bin ile 300 bin arasında hasta başvuruyor.

Türkiye'ye sağlık turizmi kapsamında her yıl yurt dışından 250 bin ile 300 bin arasında hasta başvuruyor. Başvuran hastalar arasında plastik cerrahi hastaları, 3. sırada yer alıyor. Özel Newest Plastik Cerrahi Merkezi Uzmanı Op. Dr. Elif Eren Aydın, Türkiye'nin sağlık turizmi kapsamında estetik cerrahide edindiği tecrübe ve birikimin Avrupa ve Amerika'nın önüne geçtiğini belirterek, "Bu ülkelerden artık hastalar sadece ucuz olduğumuz için değil Türk doktorlarına duydukları güven nedeniyle de ülkemizi tercih etmeye başladılar" dedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın, "Avrupa'nın pek çok ülkesinde sağlık nedeniyle vücut deformasyonlarını düzeltmek için uygulanan bazı estetik cerrahi ameliyatlarını özel sigortalar veya devlet karşılıyor. Ama bu ülkelerden birçok kişi, Türk doktorlarına duydukları güven nedeniyle ülkemizde ameliyat olmaya geliyor" dedi.

HER YIL YÜZDE 25 BÜYÜME
Türkiye'ye sağlık turizmi kapsamında her yıl yurtdışından 250 bin-300 bin arasında hastanın başvurduğunu ve başvuran hastalar arasında plastik cerrahinin 3. sırada yer aldığı belirten Aydın, bu payın her yıl ortalama yüzde 25 büyüme eğiliminde olduğunu açıkladı. Aydın, bu başarının arkasında Türkiye'de plastik ve cerrahi operasyonlarında son yıllarda artan deneyim, kaliteli hizmet, Türk doktorlarına duyulan güven ve fiyatların ABD, İngiltere ve Fransa'ya göre ortalama dörtte bir oranında olmasının etkili olduğunu belirtti. Op. Dr. Elif Eren Aydın, ABD, Avrupa ve Arap ülkelerinden son dönemde Türkiye'ye yönelik artan ilginin gerekçelerini şöyle sıraladı; "Avrupa ülkelerinden gelen hastaların Türkiye'yi tercih nedenleri arasında ilk sırayı Türk Plastik cerrahlara duydukları güven alıyor. Çekoslovakya, Macaristan, Almanya, Hollanda ve Belçika'da estetik ameliyat fiyatları hemen hemen Türkiye ile aynı hatta Avrupa'nın pek çok ülkesinde çok kilo vermiş (40-50 kg ) gibi kişilerde kilo verme sonrası oluşan vücut deformasyonlarını düzeltmek için uygulanan estetik cerrahi ameliyatlarını (karın germe, kol- bacak germe, meme dikleştirme gibi) ya da aşırı kilolu hastalar için mide kelepçe ameliyatlarını özel sigortalar veya devlet karşılıyor. Yine de bu hastaların bir kısmı, Türkiye'yi ve özellikle İstanbul'u tercih ettiklerini belirtiyorlar. Öte yandan İngiltere, Fransa ve Amerika da estetik ameliyat fiyatları Türkiye den çok daha yüksek olduğunu gözlemliyoruz. Örneğin, yüz germe operasyonu ortalama ABD'de 25 bin euro, İngiltere'de 15 bin euro Türkiye'de ise 6 bin euro. Karşılaşmış olduğumuz sonuçlar; bizi deneyim, planlama ve kaliteli hizmet, kısacası hasta memnuniyeti olarak öne geçirdiğini hissettiriyor. Bunu kendi ülkesinde (Almanya, Hollanda, Belçika, İsviçre, Arap ülkeleri gibi) ameliyat olmuş ancak memnun kalmamış hastaların, düzeltme ameliyatı için bize başvurduklarında fark ediyoruz. İstanbul estetik cerrahinin merkezlerinden biri konumunda. Bu konuda ABD ile yarışıyor. Her yıl dünyanın önemli estetik cerrahi kongrelerinden biri İstanbul da gerçekleştiriliyor. Türkiye de uygulanan Plastik Cerrahi ameliyatları, tanımlanmış en son bilimsel temellere dayanan ameliyatlardır".

SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...