Trafikte Google Glass kullanımına ceza

Trafikte Google Glass kullanımına ceza

TEKNOLOJİ Haberleri

California'da Cecilia Abadie isimli bir Google Glass kullanıcısı sürüş esnasınsa Google Glass kullandığı için ceza yedi ve tarihe geçti.

California Otoban Devriyesi tarafından çevrilen Cecilia Abadie, polis tarafından dünyada ilk kez sürüş esnasında Google Glass kullanıldığı için ceza yazdı. Daha sonra ise Abadie başından geçenleri ve cezayı Google+ hesabından paylaştı. Azami sürati geçtiği sebebiyle çevrilen Abadie bu cezanın haricinde Glass sebebiyle yediği cezayı ise haketmediğini düşünmekte. Her ne kadar California yasası sürücünün bir ekranla meşgul olmasını yasaklasa da GPS bu kapsama dahil değil. Glass da GPS olarak kullanılabilmekte. Ayrıca polisin sürüş esnasında Glass takılı olsa da açık olup olmadığını bilmek gibi bir imkanı olmadığından cezanın düşüleceği kanısında varıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...