Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İbrahim Hacıosmanoğlu TFF'ye başvurdu

/ Kaynak: AA
İbrahim Hacıosmanoğlu TFF'ye başvurdu

SPOR Haberleri  / AA

Trabzonspor Kulübü Başkanı Hacıosmanoğlu, 2010-2011 sezonu şampiyonluğunun kendilerine verilmesi için TFF Yönetim Kurulu'na başvuruda bulundu.

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 2010-2011 sezonu şampiyonluğunun kendilerine verilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu'na başvuruda bulundu. Sabah erken saatlerde TFF binasına gelen Hacıosmanoğlu, dilekçesini verdikten sonra TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile yaklaşık iki saat görüştü. Görüşmenin ardından Demirören binadan ayrılırken, Hacıosmanoğlu, bir saat 45 dakika daha TFF yöneticileriyle görüştükten sonra binadan çıkış yaptı. TFF'nin İstinye'deki merkez binasında yapılan görüşme sonrasında TFF Başkan Vekili Ufuk Özerten ve İbrahim Hacıosmanoğlu, gazetecilere açıklama yaptı. nbsp;


Hacıosmanoğlu: "Resmi müracaat yaptık"
Futbol ailesinin sorunlarını konuştuklarını belirten Hacıosmanoğlu, şunları ifade etti: "Futbolun topluma daha adaletli nasıl hizmet edebileceğini konuştuk. Kulüp olarak resmi müracaat yapmamız gerekiyordu, onu yaptık. İsteğimiz, Türk futbolunun gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde hizmet etmesi ve herkesin de bu konuda üzerine düşeni layıkıyla yerine getirmesidir. Sorunlar kişilerle ve kurumlarla değil, ahlakla alakalı. Kulüp başkanlarının Türk futboluna namuslu ve ahlaklı hizmet edip etmeyeceğine karar vermesi gerekiyor. Türk futbolundaki sorunların kişilerin gidip gelmesiyle değil, ahlaki yapının düzelmesi gerektiğini söylüyorum. Bu ülkede karşı camiaları namusu gibi görüp, hizmet eden insanların çoğalması gerekiyor. Onlarla ilgili herkesin tekrar bir kez daha düşünmesi lazım. Türk futbolunda olan yanlışların düzelmesi için hepimizin aynı düşünceye sahip olması gerekiyor." Hacıosmanoğlu, Türkiye'de yapılan uygulamalarla UEFA ve FIFA uygulamalarının paralel olması gerektiğine vurgu yaparak, şu ifadeleri kullandı: "Sonuçta futbol ailesi olarak kendi içimizde değiliz. UEFA ve FIFA'ya bağlıyız. Uygulamaların birbirine paralel olması lazım. Bugün UEFA'nın yaptırımları var, yarın da FIFA'nın olacak. Ortada bir adaletsizlik varsa bunun düzelmesi gerekiyor. Bunu nasıl düzeltebileceğimizi iştişareyle, iletişimi hat safhada tutarak yapmamız gerekiyor. Bunların hepsi düzelir ama Türk futbolunun ahlak sorunu var. Bu da federasyonun kurullarıyla tek başına düzeltebileceği bir durum değil. Biz önce kendimizi çek edeceğiz. Adaletli hizmet edip etmeyeceğimize karar vereceğiz. Eğer siz adaletli olursanız, sizi yönetenler de bunun paralelinde hizmet etme zorundalar. Önce kendimize bakacağız." Fenerbahçe Kulübü'nde yaşanan seçim süreci hakkında gelen bir soru üzerine Hacıosmanoğlu, "Bunlar beni ilgilendiren konular değil. Başka kurumun kendi içindeki yarışla ilgili benim söz söylememe gerek yok. Bu, Fenerbahçe Kulübü'nün kendi iç meselesi. Onlar da bir imtihan veriyorlar. İnşallah imtihanları söylediğimiz gibi ahlak ve adalet düşünceleri haiz olur. Genel kurulda ona göre karar verirler" dedi.


Özerten'in açıklaması
Ufuk Özerten ise Hacıosmanoğlu'nun TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile görüştüğünü belirterek, kulüp adına yapılan başvurunun içeriği hakkında bilgi sahibi olmadıklarını söyledi. Bordo-mavili kulüple ahlak konusunda ayrı düşmediklerini vurgulayan Özerten, "Başkanımızla başbaşa görüştüler. Verilen dilekçenin içeriğini bilmiyorum. Trabzonspor'un verdiği dilekçe, yönetim kurulumuzda gerekli şekilde incelenecek ve cevabı verilecektir. Temelde, ahlak ve kalkınma açısından Trabzonspor ile ayrı düştüğümüz bir konu olmadı. Biz de onun peşindeyiz. Türk futbolunun geleceği için en sağlıklı ortamı oluşturmak için çaba sarf ediyoruz" diye konuştu. Şike süreciyle alakalı UEFA veya FIFA'dan kendilerine bir bildirim gelmediğinin altını çizen Özerten, "Şu ana kadar bize gelmiş herhangi bir şey yok. Futbol, iç hukukta ve uluslararası anlamda UEFA ve FIFA'nın koyduğu kurallarla yönetiliyor. Kimsenin endişesi olmasın. Hukukun dışında bir şey yapmamak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz" dedi.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...