'Böyle yumurta mı olur' demeyin

/ Kaynak: İHA
'Böyle yumurta mı olur' demeyin

YAŞAM Haberleri  / İHA

Çiftçi Zafer Yılmaz'ın beslediği prenses isimli tavuk, saplı bir yumurta yumurtladı.

Çiftçi Zafer Yılmaz'ın beslediği prenses isimli tavuk, saplı bir yumurta yumurtladı. Görenleri hayrete düşüren bu duruma köylüler bir anlam veremezken, bilim dünyasının bu durumu araştırması isteniyor. İzmir'e bağlı torbalı ilçesinde bulunan Çaybaşı Mahallesi'nde oturan Zafer Yılmaz (71) isimli çiftçinin beslediği bir tavuğun yumurtladığı yumurta görenleri hayretler içerisinde bırakıyor. Çünkü bu yumurta daha önce ne görüldü ne duyuldu. Prenses isimli tavuğun yumurtasının başında kısa bir sapı olmasını görenler gözlerine inanamadı. Yıllardır çiftçilik yapan ve gözlerine inanamayan çiftçi Yılmaz ise hala şaşkınlığını yenememiş durumda. Ömrümde böyle şey görmedim diyen Yılmaz, yumurtayı incelemek isteyen bilim adamlarına verebileceğini, özel bir kutuda sakladığını söyledi.


ACIYLA BAĞIRDI
Yaklaşık 50 yılı aşkındır çiftçilik yapan Zafer Yılmaz, dün evinin bahçesinde beslediği tavuklarına yem verirken, kümesten, prenses isimli tavuğun gıdaklamasını duydu. Kümese giden Yılmaz, tavuğun bir süre gıdakladığını ve sonra aniden yuvasından uzaklaştığını gördü. Folluğa doğru yaklaşan çiftçi o anda ise gözlerine inanamadı. Prensesin yumurtladığı yumurtanın saplı olduğunu gören çiftçi, şok geçirerek durumu hemen komşularına bildirdi. Bilim dünyasının ilgisini çekebilir diyerek yumurtayı özel bir kutuya koyan Yılmaz, bu yaşına kadar böyle bir şey görmediğini söyledi.


BİLİM DÜNYASI ARAŞTIRMALI
Tavuğun yumurtasının sağlı olduğunu görenler ise adeta şok geçiriyor. Ömrü hayatında böyle bir şey görmediğini belirten Yılmaz, "Daha önce başıma böyle bir şey gelmemişti. Tavuklarımı hep organik yemlerle besliyorum. Kendi arazimde yetiştirdiğim organik mısır buğday ve arpa ile besliyorum. Bu bambaşka bir durum, bilim insanlarının bu durumu acilen araştırması gerekli. Ne olur ne olmaz diye yumurtayı saklıyorum. Mahallemizin yaşça en büyük çiftçileri bile bu duruma şaşırmış durumdalar" dedi.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...