Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fatih Terim 'Galatasaray'a tekrar dönebilirim'

Fatih Terim 'Galatasaray'a tekrar dönebilirim'

SPOR Haberleri

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, sessizliğini bozdu.

Terim, Galatasaray'dan ayrılmasıyla ilgili ilk kez konuştu. Fatih Terim düzenlediği basın toplantısına, "Kimileri için susmam konuşmamam kimileri için de anlatmam yönünde görüşleri olduğunu biliyorum" sözleriyle başladı.Kendisinin de değerleri ve çok kıymetli bir ailesi olduğunu vurgulayan Terim sözlerine şöyle devam etti: nbsp;
'KİMSENİN AKLI NET DEĞİL'
"Hep ne zaman konuşacak diye eleştirdiniz beni. Galatasaray markasına zarar veririmiyim diye endişe ettim. Şu an konuşarak yanlış yapıyor olsam da bana dilimden, kendimden zarar gelsin, belki rahatlarım diye konuşuyorum.
Divan toplantısında konuşacaktım ama bunu öne alma nedenim bariz. Yönetim Kurulu başkanıyla bilgilendirme toplantısı gibi benim bakış açım nasılsa dillendirmeyi düşünmüştüm ama Aysal'ın konuşması benim konuşmamı da öne aldı. Profesyonellikte bir şey biter ve herkes yoluna gider ama öyle olmadı. Halen bu konuda kimsenin aklının net olmadığını düşünüyorum. Galatasaraylılardan ricam haklı haksız arayışına girmeyin. 60 yaşındayım 40 yıldır beni tanıyorsunuz. Zor bir insan olabilirim. Egolarım birçok insandan fazla da olabilir. Buna da itiraz etmedim. Yaşam biçimini geliştirmek için hala eğitim alan birine çıkıp da Galatasaray değerlerine aykırı davrandı diyemezsiniz. Birçok kişiden benim kefem ağır basar." Hemen hemen her açıklamada ismimin geçmesine, yapmadığım şeyleri doğruymuş gibi gösterilmesine yapılan açıklamalara cevap vermekten hicap duyuyorum.
'GALATASARAY'A YAKIŞMAZ'
Galatasaraylılık galip gelmek için her yola başvurmak demek değildir. Galatasaray Ali Sami Yen'dir, Metin Oktay'dır. Sayın Aysal'ın da ifade ettiği gibi çok açık iletişim problemi yaşadık. Başkanla hep birebir konuşmak istedim. Velev ki biz dostuz, velev ki aramızda problemler var. Herkesin problemi olur. Bunlara rağmen karşılıklı oturur yolları ayırırdık. Ben de başarılar diler çıkardım.
İkinci gidişimde Özhan Canaydın'la oturduk ayrılmam gerektiğin söyledim. Bana bunu açıklayamam dedi. Ben açıklarım dedim. Ben gelemem dedi, ben seni götürürüm dedi. Başkan yanımdayken açıkladım. Kendim arabaya bindirdim. Tam 10 sene geçmiş. Bir yerde duydunuz mu?
Galatasaray değerlerinden bahsediyoruz antremanında olan antrenörünün işine son verildiğini televizyondan duyuran bir anlayış benim 40 yıldır Galatasaray'da gördüğümü bir uygulama değildir. Galatasaray kulübü bu değildir. Ümit ederim benden sonra da kimse bunu yaşamaz. Çünkü bu Galatasaray'a yakışmaz. Sonuç olarak ne telefon kayıtları kaldı, ne yaşanmamış şeylerin yaşanmış gibi gösterilmesi.
'HELAL ETMİYORUM'
Galatasaray'da bana yaşatılanlardan dolayı bazılarına hakkımı helal etmiyorum. Galatasaraylılar içine sindiriyor, hakkını helal ediyorsa ben de helal ediyorum.
Geçen Nisan ayında federasyonla görüşüp anlaştığım doğru değil. Ben görevdeyken Galatasaray'ın görüştüğü yabancı teknik adamları neden sorgulamıyorsunuz?
'BAŞKAN BENİ ÇOK YARALADI'
Milli Takım sürecinde Galatasaray'ın zarar görmemesi için elimden geleni yaptım. Sayın Demirören'in talebine 'Sayın Aysal'dan izin almadan gelmem' yanıtını verdim. Sayın Demirören, Sayın Aysal'dan izin aldı. Bu ikisi arasındaki ilk telefondur. Kahvaltıda Yıldırım Demirören ve birkaç da federasyon yöneticisi vardı. Teklif kısmına geldiklerinde "Sayın Aysal'dan teklif için de izin alın" dedim. Aysal'la görüştü. "Aysal görüşmemize izin vermiştir" dedi. Bu da ikinci telefon görüşmeleriydi.
'Milli Takım görevini kabul edersem para almam' dedim. Her görüşmeyi Sayın Aysal'ın onayıyla ve oluruyla yaptım. Sayın Aysal'ın Sayın Demirören'e 'Hocamızı isterseniz ocak ayında verelim. Yeter ki 2-3 hafta önce haber verin' demesi beni yaraladı. Vazgeçmeye ne kadar istekliymiş. Vazgeçmeye hazır bir başkan.
Ben etik değerlere ve usullere aykırı hiçbir şey yapmadım"
Terim 'Milli takımın teklifini Başbakan'ın isteğiyle mi kabul ettiniz' sorusuyla ilgili "Sayın Başbakanla bazen bilginiz dahilinde bazen bilginiz dışında Türk futbolu ve Türk sporu ile ilgili konuşuyoruz. Sayın başbakan'ın elimi taşın altına sokmamı istediğini biliyorum" diye yanıt verdi.
'BİZ DE Mİ SMS KAYITLARINI AÇALIM'
Terim sözlerine şöyle devam etti:
"Yönetim Kurulu'nun sözleşme uzatması kararını kulübün internet sitesinden öğrendim. Buna gerek yoktu, başkanla konuşmuştuk. Sebebi camia ve taraftar baskısı. Karar alındıktan sonra geçen sürede bana getirilen bir sözleşme olmadı. Metin Oktay da Ali Sami Yen de rahmetliler bile bunu yaşasa isyan ederdi. Emin olun. Bunlara rağmen 4 yıldızı takmadan gitmem diye ısrar ettim.
Ben daha Galatasaray'dan gönderilme gerekçemin anlaşıldığını sanmıyorum. O günden bu yana kararı haklı göstermek için uğraşıyorlar. Kimse benimle çalışmak zorunda değil.
Alnının akıyla 2 sene şampiyon olmuş hocanızı değerlerinden vurmaya çalışmak yanlış. Biz de mi telefon ve SMS kayıtlarını açalım. Bana da Galatasaray'a da yakışmaz.
'AİLEME DE TELEFONU KAPATTIM'
Real Madrid maçı sonrası çok üzgün olamaz mıyım? Travma geçirmiş olamaz mıyım? Bu mudur benim suçum? Ben de bir insanım başta da söyledim. Hayatımdaki en önemli şeye aileme de telefonumu kapattım. Başkanın telefonuna çıktı, çıkmadı bunlar son derece yakışıksız.
'GALATASARAY'A TEKRAR DÖNEBİLİRİM'
Galatasaray'a tekrar döner misiniz? sorusunu "Evet, neden olmasın" diye yanıtladı.
Terim, Galatasaray'dan ayrılmasıyla ilgili "Milli Takım'dan teklif gelmese de ayrılmış olurdum. Aysal'la Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra görüşmedim" dedi.
'HAKKINIZI HELAL EDİN'
Son sözüm, beni ben yapan Fatih Terim'i 'imparator' diye bağrına basan, iyi günümüzde kötü günümüzde yanımızda olan Galatasaray taraftarına. Ne sizden, ne Galatarasaray'dan ayrılmadım ayrılmam. Ne sizi ne Galatasaray'ı bırakmadım, bırakmam. Elimi kalbime koyuyorum. Galatasaray taraftarının benim için yaptıklarına teşekkür ediyorum. Galatasaray'da 40 yılda hakkım varsa helal ediyorum, siz de bana hakkınızı helal ediniz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...