Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'de bugün keyfilik dönemi sona erdi

/ Kaynak: AA
Türkiye'de bugün keyfilik dönemi sona erdi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Bakan Ergün, başörtülü milletvekilleriyle ilgili olarak, "Bugün Türkiye'de keyfilik dönemi sona erdi; hukukilik döneminin başladığı bir gündür" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, başörtülü milletvekilleriyle ilgili olarak, "Bugün Türkiye'de keyfilik dönemi sona erdi; hukukilik döneminin başladığı bir gündür" dedi. nbsp;Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, başörtülü milletvekilleriyle ilgili olarak, "Merhum Ecevit'in Merve Kavakçı olayında okumuş olduğu metin, bu güne kadar Anayasa'nın ve İçtüzük'ün yerine geçmiştir, bugün bu metin iptal ediliyor" dedi. nbsp;Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'li 4 milletvekilinin başörtüsüyle Meclis çalışmalarına katılmasını değerlendirdi. Bugün Türkiye'de keyfilik döneminin sona erdiği, hukukilik döneminin başladığı bir gün olduğunu kaydeden Ergün, şunları söyledi: nbsp;"Anayasa ve TBMM İçtüzüğü milletvekillerinin başörtüsüyle parlamentoda görev yapmalarına engel değildir. Merhum Ecevit'in Merve Kavakçı olayında okumuş olduğu metin, bugüne kadar Anayasa'nın ve İçtüzük'ün yerine geçmiştir. Adeta bir anayasa gibi, bir içtüzük gibi uygulandı ve keyfiliğin bu güne kadar sürdüğü bir atmosfer oluştu. Bugün bu metin iptal ediliyor ve bunun yerine gerçekten anayasa, gerçekten içtüzük hükümleri geçerli oluyor. Bugün Türkiye'de anayasanın ve içtüzüğün uygulandığı, geçerli olduğu, keyfilik yerine hukukiliğin başladığı bir dönemdir. nbsp;On gün önce yayımlanan yönetmelik de anayasaya dönüşün bir göstergesidir. Aslında daha önceki devlet memurlarıyla ilgili yönetmelik de anayasaya son derece aykırı bir yönetmelikti. Anayasa'nın 70. Maddesi çok açıktır; her vatandaş, kamu hizmetlerine girme hakkına sahiptir. Aynen böyle söylüyor anayasa; her Türk vatandaşı, kamu hizmetlerine girme hakkına sahiptir. Kamu hizmetlerine alınmada, hizmetin gerektirdiği şartlar dışında hiçbir ayrım gözetilemez. Bu kadar net anayasa. Hizmetin gerektirdiği şartlar dışında hiçbir şart aranmıyor. Siz ne alacaksınız kamuya; doktur mu? Sadece doktor mu değil mi, ona bakabilirsiniz. Mühendis mi değil mi, öğretmen mi değil mi ona bakabilirsiniz. Bunun dışında hiçbir ayrımcılık gözetemezsiniz ama maalesef yönetmeliklerle anayasalar aşılmış Türkiye'de. Yönetmelikler anayasanın yerine geçmiş, keyfi uygulamalar anayasanın yerine geçmiş. Onun için ilk defa Türkiye, yıllar sonra bir anayasal düzen olduğunu hatırlamış oldu."
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...