Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Emine Erdoğan, Okul öncesi eğitim konusunda mesaj verdi

/ Kaynak: İHA
Emine Erdoğan, Okul öncesi eğitim konusunda mesaj verdi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekerek açıklamalarda bulundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekerek, "Öyleyse mümkün olan en kısa sürede her çocuğumuzu okul öncesi eğitime kavuşturmalıyız" dedi. Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim Ve Sosyal Dayanışma Derneği'nin "Anasınıfsız Okul Kalmasın" projesi kapsamında hayırsever Ethem Sancak tarafından yaptırılan Nurten Sancak Aanaokul'nun açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Mummer Yıldız, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, sanatçı Ebru Gündeş ve eşi Rıza Saraf ile hayırsever iş adamı Ethem Sancak ve eşi Nurten Yıldırım Sancak katıldı. Açılış öncesinde öğrenciler yaptığı halk oyunu gösterisi büyük bir ilgiyle izlendi. Açılışta bir konuşma yapan Emine Erdoğan, okul öncesi eğitimin farkına varan ülkeler çok hızlı bir şekilde bu döneme yatırım yaptıklarını ifade ederek "Çünkü eğitimin bu dönemine yapılan yatırımın toplumlara getirisi çok yükseklerde seyretmektedir. Birçok Avrupa ülkesinde okul öncesi eğitimin gelişmesi ve yaygınlaşması 1960 ve 70'li yıllarda gerçekleşmiştir. Bugünse çoğu Avrupa ülkesinde okullulaşma oranı yüzde 80'lerin üzerindedir. Ülkemizde ise bu yöndeki çabalar son 11 yıldır bir seferberlik ruhuyla sürdürülmektedir. Böyle olduğu için de 2002 yılında yüzde 12 olan okullulaşma oranı bugün yüzde 64'e yükselmiştir. Bu sonuç bizleri mutlu etmekle birlikte daha alınacak çok yolumuzun olduğunu belirtmeliyim. Öyleyse mümkün olan en kısa sürede her çocuğumuzu okul öncesi eğitime kavuşturmalıyız. Bununla da görevimiz bitmiyor. Aynı zamanda daha kaliteli bir okul öncesi eğitimin imkanlarını sürekli olarak geliştirmek çabası içinde olmalıyız" dedi.

"HEPİMİZ ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMALIYIZ"
TOGEM ailesinin yaklaşık 7 yıldır ülkemizin okul öncesi eğitimde yüzde 100 okullulaşma oranına ulaşması için kararlı bir mücadele vermekte olduğunu sözlerine ekleyen Erdoğan "Ne mutlu bize ki TOGEM 2012-2014 yılları arasında "Hedef 500 Anasınıfı" sloganıyla başlatılan kampanya sayesinde okumak isteyen yavrularımız için 485 anasınıfı açtı. Bu arada değerli sanatçımız Ebru Gündeş ve değerli eşi Rıza Sarraf'ın 4 tanesi okul öncesi özel eğitim anaokulu olmak üzere 175 anasınıfı yaptıracağını öğrendim. Desteklerini esirgemeyen değerli sanatçımız ve eşine şahsım ve ülkemiz adına çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımız hayata iyi bir başlangıç yapsın istiyorsak hepimiz elimizi taşın altına koymalı çocuklarımızın geleceği için ortak çaba ve işbirliğini güçlendirerek sürdürmeliyiz" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Emine Erdoğan, okulun yapımında emeği geçenlere plaket takdim etti. TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran da Emine Erdoğan'a bir hediye takdim etti. Emine Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra kurdele keserek okulun açılışını gerçekleştirdi. Açılıştan sonra okulu gezen Emine Erdoğan, yetkililerden okulla ilgili bilgi aldı.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...