Trabzonspor resmen şampiyonluğu istedi

/ Kaynak: İHA
Trabzonspor resmen şampiyonluğu istedi

SPOR Haberleri  / İHA

Trabzonspor, Türkiye Futbol Federasyonu'na 2010-2011 sezonu şampiyonluğunun kendilerine verilmesi için başvuruda bulundu.

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, bugün Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki binasına gelerek, 2010-2011 yılındaki şampiyonluğun kendilerine verilmesi için TFF Yönetim Kurulu'na dilekçe verdi.


"ŞAMPİYONLUK İÇİN RESMİ MÜRAACAT YAPTIK"
Federasyonda gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında açıklamalarda bulunan Trabzonspor Kulübü Başkanı Hacıosmanoğlu, resmi müraacat yaptıklarını ifade ederek, "Futbol camiasının sorunlarını konuştuklarını konuştuk. Futbolun topluma daha adaletli nasıl hizmet edebileceğini konuştuk. İsteğimiz, Türk futbolunun gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde hizmet etmesi ve herkesin de bu konuda üzerine düşeni layıkıyla yerine getirmesidir. Sorunlar kişilerle ve kurumlarla değil, ahlakla alakalı. Kulüp başkanlarının Türk futboluna namuslu ve ahlaklı hizmet edip etmeyeceğine karar vermesi gerekiyor. Türk futbolundaki sorunların kişilerin gidip gelmesiyle değil, ahlaki yapının düzelmesi gerektiğini söylüyorum. Bu ülkede karşı camiaları namusu gibi görüp, hizmet eden insanların çoğalması gerekiyor. Onlarla ilgili herkesin tekrar bir kez daha düşünmesi lazım. Türk futbolunda olan yanlışların düzelmesi için hepimizin aynı düşünceye sahip olması gerekiyor" şeklinde konuştu.


"BİR ADALETSİZLİK VARSA DÜZELTİLMELİ"
Ülke futbolunun UEFA ve FIFA'ya bağlı olduğunu hatırlatan Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu, "Uygulamaların birbirine paralel olması lazım. Bugün UEFA'nın yaptırımları var, yarın da FIFA'nın olacak. Ortada bir adaletsizlik varsa bunun düzelmesi gerekiyor. Bunu nasıl düzeltebileceğimizi istişareyle, iletişimi hat safhada tutarak yapmamız gerekiyor. Bunların hepsi düzelir ama Türk futbolunun ahlak sorunu var. Bu da federasyonun kurullarıyla tek başına düzeltebileceği bir durum değil. Biz önce kendimizi çek edeceğiz. Adaletli hizmet edip etmeyeceğimize karar vereceğiz. Eğer siz adaletli olursanız, sizi yönetenler de bunun paralelinde hizmet etme zorundalar. Önce kendimize bakacağız" diye konuştu. Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ufuk Özerten ise, Hacıosmanoğlu'nun Yıldırım Demirören ile görüştüğünü belirterek, "Verilen dilekçenin içeriğini bilmiyorum. Trabzonspor'un verdiği dilekçe, yönetim kurulumuzda gerekli şekilde incelenecek ve cevabı verilecektir. Temelde, ahlak ve kalkınma açısından Trabzonspor'la ayrı düştüğümüz bir konu olmadı. Biz de onun peşindeyiz. Türk futbolunun geleceği için en sağlıklı ortamı oluşturmak için çaba sarf ediyoruz" açıklamasında bulundu. Şike süreciyle alakalı UEFA veya FIFA'dan, şu ana kadar bize gelmiş herhangi bir bildirim yok. Futbol, iç hukukta ve uluslararası anlamda UEFA ve FIFA'nın koyduğu kurallarla yönetiliyor. Kimsenin endişesi olmasın. Hukukun dışında bir şey yapmamak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz" açıklamasında bulundu.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...