YÖK Başkanı Çetinsaya, 'Yüksek öğretim sistemi yapılandırılmalı'

/ Kaynak: CHA
YÖK Başkanı Çetinsaya, 'Yüksek öğretim sistemi yapılandırılmalı'

EĞİTİM Haberleri  / CHA

'Nitelikli İnsan Kaynağının Geliştirilmesinde Temel Stratejiler' panelini yöneten YÖK Başkanı, açılış konuşmasında nitelikli eğitim vurgusu yaptı.

İzmir 5. İktisat Kongresi'nin ikinci gününde düzenlenen 'Nitelikli İnsan Kaynağının Geliştirilmesinde Temel Stratejiler' konulu panelin yöneticiliğini yapan YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, açılış konuşmasında nitelikli eğitim vurgusu yaptı. nbsp;Oturumun açılış konuşmasını yapan YÖK Başkanı Çetinsaya, nüfusun eğitimle, özellikle nitelikli eğitimle tanıştırılması gerektiğini söyledi. Eğitim ve yüksek öğretim alanında nicelik olarak muazzam seviyeye ulaşıldığını ifade eden Çetinsaya, "Önümüzde duran bunu, niteliksel alana taşıyarak, onlara bir takım bilgi ve beceri ve nitelikleri kazandırabilmek." dedi. nbsp;Üst düzey beyinlerin nitelikli eğitimlerin ardından nitelikli araştırmalara yönlendirilmesiyle beklenen sıçramanın yapılabileceğinin altını çizen Çetinsaya, yüksek öğretim sisteminin yeniden yapılandırılması gerektiğini, doktora eğitimi alanların sayısının en az iki katına çıkarabilmenin önlerinde duran meseleler olduğunu belirtti.
EĞİTİM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...