Greenpeace üyeleri Paris'te eylem yaptı

/ Kaynak: AA
Greenpeace üyeleri Paris'te eylem yaptı

DÜNYA Haberleri  / AA

Greenpeace, Kuzey Buz Denizi'ndeki petrol arama faaliyetlerini protesto ettiği için gözaltına alınan 30 eylemcinin serbest bırakılması için eylem yaptı.

Fransa'nın başkenti Paris'teki Republique meydanında toplanan yaklaşık 100 kişilik Greenpeace üyesi grup, Rusya'da gözaltına alınan eylemcilerin fotoğraflarının bulunduğu temsili hapishane kurdu. Burada yapılan konuşmada, Fransa hükümetinin, "korsanlık" ile suçlanan 30 aktivistin serbest bırakılması için yardımcı olması istendi.

Çeşitli sivil toplum örgütleri, insan hakları kuruluşu ve Femen'in de destek verdiği eylemde, Greenpeace üyeleri daha sonra meydana kurulan temsili hapishaneye girerek kendilerini kilitlediler. Rus güvenlik güçleri, 18 Eylül'de Kuzey Buz Denizi'nde petrol arama faaliyetleri gerçekleştiren Gazprom'a ait platforma tırmanmaya çalışan Greenpeace eylemcilerine müdahale etmiş, ertesi gün de eylemcilerin bulunduğu Artic Sunrise gemisine operasyon düzenleyerek aralarında Türk aktivist Gizem Akhan'ın da bulunduğu 30 eylemciyi gözaltına almıştı. Rusya'da cezaevinde bulunan eylemciler, "korsanlık" suçlaması ile 15 yıla kadar hapis cezası ile yargılanıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...