İtalya'da genç işsizlikte yeni rekor

/ Kaynak: AA
İtalya'da genç işsizlikte yeni rekor

Ekonomi Haberleri  / AA

Avrupa'nın üçüncü büyük ekonomisi İtalya'da, genç işsizlik oranı yüzde 40'ı aştı.

İtalya Ulusal İstatistik Enstitüsünün (ISTAT) açıkladığı eylül ayı geçici verilerine göre, iki senedir ekonomik krizin üstesinden gelmeye çalışan ülkede hem işsiz hem de genç işsiz oranında artışlar yaşandı. Avrupa'da genç işsizlik oranının en yüksek olduğu ülkelerin başında gelen İtalya, sorunun üstesinden gelemiyor. 15 ile 24 yaşları arasındaki gençlerde işsizlik seviyesi eylül ayında yeni bir rekor kırdı.

Genç işsizlik oranı Eylül 2013'te, bir önceki aya göre yüzde 0,2, yıllık bazda ise yüzde 4,4 artış kaydederek yüzde 40,4 olarak ölçüldü. Bunun 1977 yılından en yüksek seviye olduğu dile getirildi.

Eylül ayındaki işsiz oranı yüzde 12,5 ölçülürken, bu oran önceki ay olan ağustosa göre yüzde 0,1, yıllık bazda ise yüzde 1,6 artışı gösterdi. Bir önceki aya göre 29 bin kişinin daha işsiz kaldığı kaydedilen verilerde, toplam işsiz sayısının da 3 milyon 194 bine ulaştığı belirtildi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...