Maliki, ABD Savunma Bakanı Hagel ile görüştü

/ Kaynak: AA
Maliki, ABD Savunma Bakanı Hagel ile görüştü

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

ABD'nin başkenti Washington'da temaslarda bulunan Irak Başbakanı Nuri el Maliki, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel ile görüştü.

Maliki'nin heyetiyle katıldığı görüşmede, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey de yer aldı. Pentagon Sözcüsü George Little, yaptığı açıklamada, bir saat süren görüşmede Hagel ve Maliki'nin, ABD ile Irak arasında savunma ve güvenlik alanındaki ilişkilere olan bağlılıklarını yinelediğini belirtti. Little'in açıklamasına göre, Hagel ve Maliki görüşmede, Irak'taki siyasi ve güvenlik alanındaki durumu konuştu, bölgesel işbirliği faaliyetlerini gözden geçirdi ve bölgedeki zorluklar ışığında ABD-Irak stratejik işbirliğinin güçlendirilmesinin yollarını değerlendirdi. Sözcü Little, Hagel'in görüşmede Irak'ın bölgesel istikrarın korunması yolunda sahip olduğu önemli role vurgu yaptığını, Irak Başbakanı Maliki'nin de Hagel ve Orgeneral Dempsey'ye, ABD askerlerinin 2003-2011 yıllarında Irak'taki fedakarlıklarından dolayı teşekkür ettiğini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...